Een broekpak voor een bruiloft; de leukste ideeën

by Berden Fashion

Ben jij op zoek naar de perfecte outfit voor een bruiloft? Vrouwen kiezen vaak voor een mooie jurk, maar er is een groeiende trend onder de stijlbewuste dames; het broekpak. Naast het feit dat een broekpak ontzettend trendy en modebewust is, is het ook een hele comfortabele en veelzijdige trend. Ben jij benieuwd hoe jij als bruiloftsgast kan stralen? Lees dan verder voor onze styling tips!

Het perfecte broekpak

Een broekpak is absoluut niet alleen voor mannen. Het dragen van een broekpak naar een bruiloft betekent dan ook zeker niet dat jij afstand doet van je vrouwelijkheid. Integendeel, het is een krachtige en stijlvolle keuze. In een broekpak kun jij je persoonlijke stijl tonen en juist zelfverzekerd zijn.

Broekpakken zijn verkrijgbaar in ontzettend veel stijlen en pasvormen die flatterend zijn voor elk lichaamstype. Wil jij je figuur mooi accentueren? Dan is een getailleerd jasje in combinatie met een slanke broek echt iets voor jou. Ben jij meer fan van een ontspannen look? Ga dan voor een mooie wijdvallende broek met een oversized blazer. Broekpakken kunnen moeiteloos worden aangepast aan de gelegenheid. Zo is bijvoorbeeld een broekpak met strakke lijnen perfect voor een formele bruiloft en een ontspannen pasvorm perfect voor een informele of zomerse bruiloft. 

broekpak voor bruiloft kleur
broekpak voor bruiloft kleur
broekpak voor bruiloft kleur

BONUS: Een broekpak is perfect voor op de dansvloer. Je hoeft je geen zorgen te maken dat je per ongeluk op je lange jurk stapt of dat mensen onder je korte rokje kunnen kijken. Jij kunt dus helemaal jezelf zijn!

Kleuren en stoffen

Wanneer je op zoek bent naar een leuke outfit voor een bruiloft, is het allerbelangrijkste om je aan de eventuele dresscode te houden. Bij een summer chic thema zijn kleuren zoals felroze of oranje bijvoorbeeld super leuk. Een broekpak in een mooie pastelkleur van lichte materialen zoals linnen en zijde is ook perfect voor een zomerse bruiloft. In tegenstelling tot een summer chic bruiloft, draag je juist warmere stoffen bij een winter chic bruiloft. Denk aan materialen zoals fluweel en brokaat. Ook passen donkere kleuren zoals donkerrood en marineblauw goed bij een bruiloft in een koudere periode. Experimenteer vooral met kleuren en stoffen die jij mooi vindt. Zolang je geen wit draagt, zit je vaak goed.

broekpak voor bruiloft kleur
broekpak voor bruiloft kleur
broekpak voor bruiloft kleur

The finishing touch

Speel met verschillende schoenen en accessoires om jouw broekpak perfect af te stemmen op het thema van de bruiloft. Maak de look elegant door een stijlvolle clutch of handtas te dragen. Versterk je outfit door een gave statement ketting of opvallende oorbellen te dragen. Afhankelijk van de stijl van het broekpak en het seizoen van de bruiloft kun je ook veel experimenteren met schoenen. Bijvoorbeeld leuke sandaaltjes of open hakken in de zomer en elegante pumps of enkellaarsjes voor kouder weer.

Broekpakken voor dames zijn een modieuze en eigentijdse keuze voor bruiloften. Met hun veelzijdigheid, elegante details en diverse stijl opties bieden ze de mogelijkheid om je persoonlijke stijl te tonen en tegelijkertijd comfortabel en zelfverzekerd te zijn. Dus waarom zou je niet overwegen om een broekpak te dragen op de volgende bruiloft die je bijwoont? 

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer