Herfst en winter modetrends 2023/2024 voor heren

by Berden Fashion

Ondanks dat je nu (waarschijnlijk) nog lekker aan het genieten bent van warmere dagen, duurt het heel niet lang meer en dan is de zomer alweer voorbij. Het is daarom ook goed om alvast te weten wat je kunt verwachten als het gaat om de herfst- en winter modetrends van 2023/2024 voor heren. Om je goed op weg te helpen, benoemen wij in deze blog de belangrijkste trends! Kijk rustig rond en ontdek jouw favorieten, zodat je in de herfst en winter stijlvol en voorbereid voor de dag kunt komen.

Jacks en tussenjassen

Stijlvolle jacks en tussenjassen zijn vaak in lijn met de huidige modetrends. Dit komt onder andere doordat stijlvolle jacks worden ontworpen met oog voor detail. Ze hebben vaak unieke kleuren, patronen en texturen die erg stijlvol zijn. Een jack kan en mag daarom niet ontbreken in je garderobe!

Overshirts

Het overshirt is een combinatie tussen een overhemd en een jack. Overshirts zijn ontzettend veelzijdig en kunnen op verschillende manieren gedragen worden. Op een mooie herfstdag kun je hem als jasje gebruiken en op een koude regenachtige dag kan hij juist worden gedragen over een trui of T-shirt. Aangezien het weer in Nederland erg wisselvallig kan zijn is het overshirt dus erg praktisch. Combineer hem met een blouse voor een zakelijke look of kies voor een meer casual outfit door hem te combineren met een col of T-shirt.

Cargo broeken

Modetrends voor heren keren altijd weer terug, zo ook cargobroeken. Een gave cargobroek kun je gemakkelijk combineren met een effen trui of T-shirt om je look compleet te maken! Daarnaast zijn ze door alle verschillende zakken erg functioneel. 

Schipperstrui

De schipperstrui is door de jaren heen een absolute musthave geworden. Voor een zakelijke look kun je de trui combineren met een overhemd. Om het overhemd extra op te laten vallen kun je de kraag ook nog omslaan. Ook voor ontspannen activiteiten is de schipperstrui ideaal, de enige kledingstukken die je nog nodig hebt om de look te perfectioneren zijn een effen T-shirt en jeans. 

Duurzame kleding

We denken tegenwoordig steeds meer aan het milieu en de impact die wij hebben met onze dagelijkse handelingen. Het is niet zo zeer een trend, maar meer een beweging. We zien graag dat kledingmerken en modehuizen steeds meer waarde hechten aan het produceren van duurzame collecties. Kleding gemaakt van low impact textiel worden steeds normaler. biologisch katoen, gerecycled polyester en andere initiatieven zul je meer en meer tegenkomen in de nieuwste collecties bij Berden.

Comfortabel: loose en oversized pasvormen

Loose fit en baggy broeken zijn dit najaar weer helemaal trendy. Niet alleen de jeans, maar ook pantalons ga je in oversized varianten tegenkomen. Slordig? Dat is het tegenwoordig echt niet meer. Zeker niet wanneer je het op de juiste manier combineert. Zo ga jij comfortabel en stijlvol tegelijkertijd de deur uit. Naar de baggy broeken zijn ook loose en box fit shirts en truien van de partij. Oversized truien, overhemden en T-shirts; ze zitten heerlijk en staan ook nog eens goed. Loose fit kleding biedt meer bewegingsvrijheid en geeft een nonchalante uitstraling. Ontwerpers en merken hebben de afgelopen jaren oversized kledingstukken geïntroduceerd in de nieuwste collecties, waardoor de loose-fit stijl meer mainstream is geworden. 

loose en oversized modetrend herfst winter 2022 loose jeans en trui
loose en oversized modetrend herfst winter 2022  jeans
loose en oversized modetrend herfst winter 2022 pantalon en jas

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer