Hoe draag je een tapered jeans?

by Berden Fashion

Het blijft altijd een uitdaging om de juiste jeans te vinden. Met het grote aanbod aan verschillende pasvormen, stijlen en kleuren is het af en toe nog best lastig om een keuze te maken. Zeker als je een specifieke look wilt samenstellen. Want welke jeans brengt jouw outfit helemaal samen tot een mooi geheel? Wij gaan jou hierbij helpen! In deze blog gaan we wat dieper in op de tapered jeans. Wat voor pasvorm is het eigenlijk en hoe kun je deze jeans het beste combineren? We hebben het voor je uitgezocht en alles duidelijk op een rijtje gezet.

Wat is een tapered jeans?

De tapered jeans is een echte klassieker. Het is dan ook een tijdloos model dat casual is, maar gemakkelijk op een stijlvolle manier gedragen kan worden. Je hebt misschien wel eens gehoord van een wortelbroek. Precies zoals de naam het zegt, loopt deze broek van bovenbenen naar de enkels van wijd naar smal. Dat is ook het geval bij een tapered fit. De jeans valt normaal op de bovenbenen en wordt vanaf de knie smaller. De fit sluit aan zonder dat het echt straks zit. Hierdoor is dit model erg comfortabel om te dragen zonder dat het te casual overkomt.

broek
broek
broek

Wat is het verschil met een slim fit en skinny fit?

Een tapered fit is in principe ideaal voor degenen die een slim fit of skinny fit net wat te strak vinden zitten. Dit is namelijk niet voor iedereen even comfortabel. Een tapered fit zit wat losser, maar sluit nog steeds netjes aan op het lichaam en zorgt zo nog steeds voor een mooi en slank silhouet. Hierdoor lijkt het gewoon alsof je een slim fit of skinny fit draagt. Maar dan een stuk comfortabeler. 

Hoe draag je een tapered jeans?

Omdat de tapered broek wat losser zit op de bovenbenen, wordt het vaak gezien als een wat meer casual broek. Zo wordt het grotendeels van de tijd ook gedragen. Rol de broekspijpen een stukje op, trek een paar sneakers aan, combineer een leuk T-shirt erbij en je hebt een simpele, maar fijne alledaagse look.

Omdat deze jeans de pluspunten heeft van zowel een skinny en een regular fit, kun je er nog veel meer kanten mee op. Combineer deze broek bijvoorbeeld met een overhemd met een leuke print en een paar veterschoenen en jij bent klaar voor een avondje uit. 

Ga je naar kantoor? Een net overhemd en een colbert gaan ook prima in combinatie met een tapered jeans en jij bent klaar voor die ene belangrijke meeting!

broek
broek

Tapered jeans van jouw favoriete merk?


Verschillende merken hebben regelmatig broeken en jeans met tapered fit in de collectie. Bij de herenkleding kom je deze fit veel tegen bij merken als PME Legend, Vanguard, BOSS en Meyer. Bij dameskleding vind je deze fit onder anderen bij diverse merken als OPUS, YAYA en MOS MOSH. Zit jouw favoriete merk er niet bij? Geen zorgen. Met de stijgende populariteit van de tapered fit komen er steeds meer merken bij die deze fit ook in het assortiment hebben. Het kan dan ook zeker geen kwaad om regelmatig even rond te kijken tussen de nieuwe collecties.

Handige tip:

Het vinden van een goede jeans is nooit makkelijk. Maar na lang zoeken kom je gegarandeerd de perfecte broek voor jou tegen. Hij zit lekker, ziet goed uit en je voelt je helemaal geweldig als je in de spiegel kijkt. In dat geval is het dan wel slim om er twee te kopen? Niet in dezelfde kleur natuurlijk. De meeste merken verkopen jeans in verschillende kleuren en wassingen. Verder zijn ze gewoon precies hetzelfde. Pak die ene perfecte jeans nog in een andere kleur en je hebt twee dezelfde, maar toch verschillende broeken waarmee jij dagelijks een nieuwe look kunt samenstellen!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer