Tips om een grijze broek te combineren

by Berden Fashion

Niet alle mannen vinden het even makkelijk om kleding te combineren. Toch hoeft het niet ingewikkeld te zijn om een leuke en stijlvolle outfit samen te stellen. Neem bijvoorbeeld een grijze broek. Dit lijkt heel saai en basic. Dat is niet het geval. In deze blog laten wij zien hoe je met een grijze broek gevarieerde en hippe looks kunt samenstellen. Of je nu naar werk gaat of op stap, het kan!

grijze_jeans
grijze_jeans
grijze_jeans

Donker of licht?

Het eerste waar je naar moet kijken is welke kleur grijs de broek is. Het maakt nogal een groot verschil uit wanneer het gaat om lichtgrijs of donkergrijs. Een donkergrijze broek is over het algemeen makkelijker te combineren. Maar een lichtgrijze broek is weer ideaal voor de zomer.

Grijs in de zomer: In de zomer wil je het lekker fris houden. Dan is lichtgrijs de beste keuze. Omdat het een neutrale kleur is, combineer je dit gemakkelijk met een shirt of overhemd in een opvallende kleur en/of print. Een moeiteloze zomerlook.  Draag je een lange lichtgrijze jeans, rol dan de pijpen een beetje op voor een cropped look. Met een paar sneakers eronder maak je de outfit helemaal af.

jeans
tshirt
short

Donkergrijs: Een donkergrijze broek gaat langzaam in de richting van zwart. Omdat ze zo dicht bij elkaar liggen zijn ze daarom erg makkelijk met elkaar te combineren. Neem een zwart shirt of overhemd en een zwart leren jasje en je creëert een stoere all-black look die nog steeds gevarieerd is dankzij het gebruik van de verschillende tinten en materialen.
Andere donkere kleuren combineren ook prima met donkergrijs. Lichte kleuren zijn ook gewoon een optie.

jacket

Pantalon

Bij pantalons is grijs toch wel een van de meest voorkomende kleuren. Wanneer je voor werk een formele look nodig hebt wil je voorkomen dat je eindigt met een saaie look. Je wilt er uitsprekend uitzien en opvallen. Probeer in plaats van een wit overhemd dan eens een donkerblauw of zwart overhemd. Dit is strak en stijlvol met een stoer randje. Je kunt ook kiezen voor een overhemd met een subtiele rode, groene of blauwe print. De subtiele print geeft variatie zonder te veel eruit te springen. Precies goed voor die business look. Je kunt ook variëren met de pantalon zelf. Probeer eens een pantalon met een ruitprint. 

jeans
overhemd

Kleuren

Zoals hierboven al genoemd is, is grijs een hele makkelijke tint om te combineren met andere kleuren. Het geeft jouw outfit net de oppepper die het nodig heeft. Daarnaast geeft wat kleur ook een net wat jeugdigere uitstraling. Dat is het tegenovergestelde van grijs, waardoor de twee perfect samen gaan. Kleuren waar je misschien niet meteen aan denkt is bijvoorbeeld fel blauw, rood, mintgroen, mosterdgeel of zelfs pastelroze. Probeer deze kleuren eens op een jeans of pantalon. je zult verbaasd staan van hoe goed deze kleuren samen gaan met grijs.

De basics

Om altijd iets te hebben om te combineren met je grijze broeken is het goed om te zorgen dat je wat basics in huis hebt. T-shirts, polo’s en overhemden in het zwart, wit en donkerblauw zijn altijd goed om te hebben. Op deze manier heb je altijd voldoende opties om een casual outfit samen te stellen. Of je nou een outfit nodig hebt voor werk of voor naar het terras, met deze items zie je er altijd goed uit. Daarnaast zijn deze basic combinaties nooit uit de mode, ongeacht het seizoen.

jeans
tshirt
trui
overhemd
trui

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer