Kledingtips bij brede heupen en smalle taille

by Berden Fashion

Vind je het lastig om kleding te vinden die past bij jouw lichaam? Gelukkig is er voor iedereen een perfecte look te vinden. Heb jij een zandloper figuur? Lucky you! Dit figuur wordt door de meeste vrouwen als ideaal gezien. Toch kan het af en toe lastig zijn om de juiste outfit te kiezen. Bij een zandloper figuur zijn de heupen wat breder en is de taille smal. Of heb jij de vorm van een peer; smal van boven en onder wat voller. Alhoewel je heupen absoluut niet hoeft te verbergen, kun je wel met de juiste kledingitems de aandacht verleggen van je heupen naar je taille. 

Allereerst is het belangrijk dat je weet waar jouw taille zit of hoort te zitten. Je taille zit meestal op de plek waar je buik het slankst is. Dit is meestal ter hoogte van je navel of je elleboog. Wil je je brede heupen goed laten uitkomen en smaller laten lijken? Het is de kunst om de nadruk te leggen op andere lichaamsdelen. Wij geven je tips over welke items je het beste kunt dragen zodat jouw lichaam prachtig uitkomt. 

Brede heupen smalle taille

Jurken met een split

De heupzone is het breedste deel van het lichaam. Door een jurk te dragen met een hoge split zul je optisch gezien langer lijken en je heupen smaller. De populairste variant is jurk met een lange split bij de been. Doordat de split bij de benen zit, verleg je de aandacht van je heupen naar je benen. Dus laat je benen maar zien lekker zien deze zomer. De split is op dit moment erg trendy en zorgt voor een vrouwelijke uitstraling. De jurken zijn er in talloze uitvoeringen. Je kunt gaan voor een nonchalante blouse jurk of een juist een strakke variant. Perfect te combineren met een sportieve sneaker en een toffe tas. 

Jurk-met-split
Jurk met split
Jurk met split

Kokerrok

We begrijpen dat je onzeker kunt zijn over je brede heupen. Maar dit is echt nergens voor nodig! Je heupen mogen gezien worden. Dit kun je doen met een mooie kokerrok. De rok zit mooi strak waardoor je lichaam mooi uitkomt. Vermijd drukke prints en lichte kleuren. Ga daarentegen juist voor een rustige kleur rond je heupen zoals zwart, donkerblauw of bordeauxrood. Je kan het kledingstuk zowel zakelijk als casual dragen. Combineer de kokerrok met een nette blouse en een nette blazer voor een zakelijke uitstraling. Toch liever een casual look? Draag de rok met een T-shirt of een fijne knit.

kokerrokken

Wikkeljurk

Met een wikkeljurk kom je niet alleen stijlvol voor de dag, het is de jurk die iedereen staat. Een wikkeljurk, ook wel de overslagjurk genoemd, is een jurk die eigenlijk om het lichaam gewikkeld wordt. Je herkent het item aan de overslag aan de voorkant en de V-hals. Door middel van het ceintuur benadruk je de taille. Het is dus de ideale jurk voor jouw figuur. Vanaf de taille zit je jurk lekker los waardoor je genoeg beweegruimte hebt. Een heerlijke jurk voor een zomerse dag!

Wikkeljurkjes

Jumpsuit

Met een jumpsuit kun je jouw taille benadrukken. Creëer langere benen door een jumpsuit te kiezen met wijde pijpen. Durf jij je heupen te laten zien? Draag dan een strakke jumpsuit met een riempje in de taille. Het ideale item voor de zomer is de korte variant: de playsuit. Zodra het zonnetje gaat schijnen, is het heerlijk om een playsuit te dragen. De combinatiemogelijkheden van een jumpsuit en playsuit zijn eindeloos. Voor een sportieve outfit combineer je de jumpsuit met een leuke sneaker. Staat er een feestje op de planning? Draag de jumpsuit dan met een hoge hak en een blazer over je schouder.

jumpsuit

Jeans

Een broek kopen met brede heupen kan echt een ramp zijn. Maar het hoeft helemaal niet lastig te zijn om de perfecte jeans te vinden. Je mag trots zijn op jouw heupen. Show je heupen met trots door een aansluitende skinny jeans te dragen. Verberg je toch liever je heupen? Ga dan voor een Flared Jeans. De broek met wijde pijpen is mega hip en laat je taille smaller lijken doordat de volume nu aan de onderkant van je broek ligt. Deze broeken zullen je fantastisch staan! Vermijd broeken met een stugge denimstof en een jeans met wassing, deze broeken laten je heupen alleen maar breder lijken. Kies voor een high waist broek, deze legt niet alleen de focus op taille maar zorgt er ook voor dat je benen langer lijken. Klinkt als de perfecte jeans toch. Wil je de outfit helemaal af maken? Draag er dan een paar mooie hakken onder. Hierdoor lijk je nog langer.

Jeans
Jeans
Jeans

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer