Zo combineer jij een witte broek

by Berden Fashion

Een witte broek is een ontzettend stijlvol kledingitem om in je kast te hebben. Maar witte kledingitems hebben wel een aantal belangrijke punten waar je op moet letten. Geen enkel kledingitem trekt sneller vlekken aan dan een wit kledingitem. Vooral broeken krijgen dagelijks veel te verduren. Maar als je eenmaal weet waar je op moet letten is dit gegarandeerd jouw favoriete broek. Weet je niet zeker hoe je een witte broek het beste kunt combineren? Wij hebben een aantal setjes samengesteld om jou wat inspiratie te geven.

50 shades of white

Wit is wit? Dat is niet helemaal waar. Zoals met elke andere kleur heeft ook wit verschillende tinten. Je denkt misschien niet meteen dat het wit is, maar het valt toch wel zeker binnen de categorie. Er zijn warme en koele tinten, en of je een een zomer-, lente-, herfst- of wintertype bent, kan invloed hebben op hoe deze tinten bij jou passen. Ben je benieuwd wat voor type jij bent? In deze blog leggen we dat fijn voor je uit!

Neutraal wit

Neutraal wit staat vaak ook bekend als off-white of ecru. Dit is een natuurlijk wit, een tint die je vaak ziet bij ongebleekt linnen, zijde en katoen. Neutraal wit is een universele kleur die over het algemeen bij elk huidtype past.

Neutraal wit

Warm wit

Warm wit gaat een stapje verder dan off-white. Hier zitten vaak duidelijke gele of roze ondertonen in. Vaak kunnen ze ook aangezien worden als licht beige. Warm wit is zeer geschikt voor warme lente- en herfsttypes en zorgt voor een zachte uitstraling.

Off white

Koel wit

Dit wordt vaak ook wel spierwit genoemd. Deze is tint koel en helder met blauwe ondertonen. Deze heldere tint wit staat heel goed bij wintertypes. Spierwit staat er om bekend dat het andere kleuren versterkt. Zwart in combinatie met spierwit lijkt bijvoorbeeld nog zwarter. Is spierwit niet jouw kleur, maar zou je het wel willen dragen? Met een broek kan het gelukkig altijd. Wanneer spierwit je bleek maakt, kun je deze kleur het beste weghouden van je gezicht en een bovenstuk te dragen met een warmere kleur. Dan komt het helemaal goed en straal jij nog steeds.

Handige tip: Het is niet altijd even makkelijk om te zien wat voor wit je voor je hebt. De verschillen kunnen heel subtiel zijn en bij sommig licht wat moeilijker zichtbaar. Leg in dat geval een wit A4 papier naast de kleding. Printerpapier is spierwit en spierwit versterkt, zoals eerder genoemd, andere kleuren. Het helpt dus om wat duidelijker te zien of je kleding geel, roze, blauw of een andere subtiele tint bevat.

Pop of colour

Als je echt wil opvallen kun je natuurlijk ook kiezen voor een lekkere felle kleur. Bijvoorbeeld een roze blouse. Je bent klaar om naar je werk te gaan, maar je bent daarna ook meteen klaar voor een feestje.

Witte broek
Witte broek
Witte broek

Zachte kleuren

Wit kan kleuren versterken en dus feller laten lijken. Een combinatie met pastelkleuren is dan een prima combinatie. In combinatie met een witte broek vallen pasteltinten lekker op, maar behouden ze nog steeds de frisse uitstraling. Ideaal voor een zomerse outfit, ongeacht wat je op de planning hebt staan.

pastel kleuren

Wit op wit

Een all white look is de perfecte look voor de hete dagen. Een stijlvolle look voor naar een zomerfeest. Een fijne linnen broek heeft in dit geval de perfecte vakantie uitstraling. Het belangrijkste voor deze combinatie is het gebruik van details. Draag er een getailleerde tuniek boven, een crop top of een shirt met een elegante V-hals of cold-shoulder. Accessoires mag je natuurlijk ook niet vergeten. Deze maken elke look af! 

Naast een vakantie outfit, zijn ook andere mogelijkheden. Een witte pantalon met een matchende witte blazer bijvoorbeeld. Pakken zijn nu helemaal hip voor vrouwen! Wat je eronder draagt mag je zelf bepalen. Een zwarte blouse zorgt voor een echte statement. De contrasterende zwart/wit combinatie straalt automatisch autoriteit uit. Jij weet wat je wilt! Een kleurrijke combinatie maakt de look wat speelser. Je hebt nog steeds die professionele uitstraling, maar met een opvallend en vrolijk randje.

Vrouwenpak wit
Witte broek
Witte broek

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer