Tips om een blauwe broek te combineren

by Berden Fashion

Als het aankomt op broeken dan is blauw de ultieme basiskleur. We hebben allemaal wel minstens één paar blauwe jeans in onze kast liggen en weten precies hoe we deze kunnen combineren. Hoe gek het ook klinkt, met een normale blauwe broek is dit niet altijd het geval. Een blauwe pantalon, chino of joggingbroek heeft dan ook een compleet andere uitstraling dan een spijkerbroek. Dan weet je misschien even niet hoe je deze het beste kunt combineren. Maak geen zorgen, wij schieten je te hulp! Hier een aantal handige tips om met die ene blauwe broek een geweldige outfit samen te stellen.

Welke blauw?

Het soort broek is vaak een belangrijke factor om te bepalen voor welke gelegenheid je jouw outfit kunt stijlen. Maar welke kleur blauw je gebruikt is ook van belang. Draag je een lichtblauw, marineblauw of kobalt? Welke tint je ook kiest, blauw is een opvallende kleur. Dit kun je het beste combineren met neutrale kleuren.

Blauw met wit

De combinatie van een blauwe broek met wit is een klassieker die nooit uit de mode raakt. Neem bijvoorbeeld een fijne simpele blouse. In combinatie met de meeste tinten blauw heb je met gemak een look samengesteld voor naar werk of voor een dagje uit. Deze combinatie vormt ook de ideale basis om accessoires toe te voegen. Of je nu voorkeur geeft voor een riem, sjaal of ketting, zo goed als alles kan! Een lichtblauwe broek heeft een wat meer ontspannen en casual uitstraling. Een perfecte look voor als je op vakantie bent naar een warm oord. Wanneer je een donkerblauwe broek combineert met wit, creëert dat automatisch een wat meer formele look. Ook zal jouw witte top of blouse er duidelijker uitspringen. In dat geval kun je een speels detail toevoegen door middel van bijvoorbeeld een tas of schoenen in een opvallende kleur. 

Blauwe broek
Blauwe broek
Blauwe broek

Blauw met zwart

Zwart is het tegenovergestelde van wit. Het is dan haast vanzelfsprekend dat zwart ook het tegenovergestelde effect heeft in combinatie met blauw. Waar bij de blauw/wit combinatie het juist wit is dat het meest eruit springt, zorgt zwart er juist voor dat de kleur blauw opvalt. Ongeacht of je kiest voor kobaltblauw of marine, deze kleur zal zichtbaar zijn. Het is een stijlvolle combinatie, of je nu gaat voor een zwarte blouse, trui of shirt. Mocht je de felheid van het blauw een tikkeltje willen verzachten, voeg dan accessoires toe in wit, beige of pastelkleuren

Blauwe broek

Blauw met print

Met een opvallende kleur als blauw kan een bovenstuk met print zorgen voor wat meer rust. Een zwart/wit print staat altijd goed. Een shirt met strepen zorgt voor een ontspannen casual look, maar een blouse met bijvoorbeeld stippen laat je er wat formeler uitzien. zwart of wit met een fel printje kan natuurlijk ook prima. Ga bij voorkeur wel voor een tweekleurig item. Een multicolour print kan namelijk al makkelijk te druk worden.

Blauwe broek
Blauwe broek
Blauwe broek

Blauw met grijs

De combinatie van grijs lijkt misschien in eerste instantie saai. Maar in werkelijkheid zorgt grijs in combinatie met helder blauw of donkerblauw voor een elegante uitstraling. Of je nu kiest voor een T-shirt, blouse of trui, jij bent klaar voor een dag op kantoor of een avondje uit. Als je echt wil stralen op een feestje kun je gaat voor zilver in de vorm van pailletten, metallic vezels of glitter.

blauwe broek

Blauw met blauw

De monochrome combinatie mag absoluut niet vergeten worden. Wat past nou beter in combinatie met blauw dan blauw? Of je nu gaat voor een pantalon met matchende blazer or een kobaltblauwe broek met een donkerblauwe blouse; als het blauw is kun je een combinatie maken.

Blauwe broek
Blauwe broek
Blauwe broek

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer