Mom Fit Jeans: Dit moet je weten over deze trend

by Berden Fashion

We zitten momenteel middenin een 90’s revival. Meerdere trends van de jaren ’90 maken een comeback, waaronder platform schoenen en croptops. Maar waarschijnlijk de meest comfortabele en draagbare van al deze terugkerende trends is de mom jeans. In het begin was deze broek niet heel erg populair, maar dat is vandaag de dag helemaal anders. In deze blog beantwoorden we een aantal belangrijke vragen over deze mom fit jeans.

Wat is een Mom jeans?

De mom jeans vind zijn oorsprong eind jaren 80 en begin jaren 90. Het was populair bij Amerikaanse vrouwen van middelbare leeftijd om hoge aansluitende broeken te dragen. Onder de jonge vrouwen werd deze broek niet gezien als flatterend of sexy. Zij gaven deze broek de naam “Mom jeans”. Tegenwoordig zijn de meningen over deze baggy broek drastisch veranderd. Nu is deze fit helemaal hip en wordt het wel gezien als flatterend. Nadat de skinny jeans en slim fit jeans jarenlang populair zijn geweest, is het nu tijd voor meer comfort. Deze wil je absoluut in je kast hebben hangen.

Hoe valt een Mom jeans?

Over het algemeen heeft een mom jeans altijd een hoge taille, gecombineerd met een baggy fit. Deze pasvorm is geschikt voor zo goed als elk lichaamstype. Dit komt door de hoge taille. Deze sluit aan, maar zit nog steeds comfortabel. Daarnaast valt deze broek wijd op de heupen en benen. De combinatie van deze twee zorgt ervoor dat je taille automatisch smaller lijkt. 

Wat is het verschil met de boyfriend jeans?

De mom jeans lijkt een beetje op de boyfriend jeans, maar er zijn wel duidelijke verschillen tussen deze twee modellen. Beide broeken hebben een ruime pasvorm. 

De boyfriend jeans valt ruim aan de voorzijde en zit strakker op de bovenbenen. Daarnaast valt de taille niet hoog maar kan het wat lager op de heupen gedragen worden. De mom jeans daarentegen zit hoog op de taille. Het model valt ruimer aan de achterzijde, op de heupen en ook op de bovenbenen. 

Hoe style je een mom jeans?

Deze mom fit jeans is de ideale broek voor elke vrouw. Maar wat is de beste manier om hem te dragen? Het model is baggy en lijkt misschien wat moeilijk te combineren, maar in werkelijkheid kun je een mom jeans makkelijk stylen voor elke gelegenheid. Hier een aantal tips en ideeën:


Voor elke dag
De meeste simpele look is de casual look. Dit is een fijne alledaagse outfit die geschikt is voor diverse gelegenheden. Combineer de jeans met een T-shirt en een paar sneakers en je kunt een relaxed weekend tegemoet. Lekker op een terrasje zitten of winkelen;  je komt de dag prima door. Wil je nog wat extra’s toevoegen aan je look, dan kan dat makkelijk met bijvoorbeeld een riem, vest of jasje.

jeans
jeans
jeans

Naar een feestje
Tijd voor een feestje? Ook dan kun je een mom jeans aan! Een paar hakken, een speelse top met kant en wat opvallende sieraden en jij bent klaar om de show te stelen! 

jeans
top
top

Business style
Denk je dat een mom jeans niet geschikt is voor naar kantoor? Daar is niks van waar!  Met een blouse en een blazer zie jij er in een handomdraai uit als een echte business vrouw! Een paar pumps of nette enkellaarsjes zorgen ervoor dat je outfit helemaal compleet is voor die ene belangrijke meeting.

jeans
top
blazer

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer