Overhemd in of uit de broek dragen?

by Berden Fashion

Deze vraag zien we bij Berden regelmatig voorbij komen: draag je als man jouw overhemd in of uit je broek? Of toch half? Het antwoord hierop hangt af van verschillende factoren. Welk overhemd heb je bijvoorbeeld aan en draag je een jeans of chino? Geen zorgen, in deze blog geven wij je tal van mogelijkheden zodat je zelf kunt bepalen met welke optie je het meest zelfverzekerd voelt. 

Soort overhemd

Wanneer je niet helemaal weet of een overhemd geschikt is om in je broek te dragen, kun je het beste kijken naar de onderkant van het overhemd. Wanneer het overhemd een straight fit is, is het de bedoeling om het overhemd over je broek te dragen. Dit model zie je vaak terug bij de kleurrijke speelse overhemden met korte mouwen voor mannen. Een overhemd dat aan de voor-en achterzijde langer en afgerond is, is bedoeld om in je broek te dragen. 

Verder is het belangrijk om naar de lengte van het overhemd te kijken. Een overhemd moet minstens tot net over je broeksriem komen om goed gestopt in je broek te blijven zitten. Wanneer dit niet het geval is, bestaat de kans dat je bij elke beweging je overhemd opnieuw in je broek moet stoppen en dat is natuurlijk niet heel erg fijn. 

Vergis je niet altijd in langere overhemden. Het betekent niet dat je deze dan ook in je broek moet dragen. Het model van het overhemd kan namelijk oversized zijn en dus is het in dit geval ontworpen om uit je broek te dragen!

Jouw postuur

Jouw postuur is belangrijk om rekening mee te houden. Elk mannelijk lichaam is anders waardoor hetzelfde overhemd er bij iedereen anders uit kan zien. Kijk eerst eens goed naar de lengte van je benen. Heb je over het algemeen iets kortere benen? Dan kan een lang overhemd die je uit je broek hangt je al snel kleiner laten lijken. Daarnaast kan de lengte van het overhemd ervoor zorgen dat je bovenlichaam juist extra lang lijkt. Hetzelfde geldt uiteraard voor een te kort overhemd wanneer je wat langer bent. Deze verhoudingen kunnen ervoor zorgen dat de gehele look er apart uit ziet. Om deze reden is het goed om de lengte van je overhemd daarop uit te kiezen wanneer je er een aanschaft!

overhemd in of uit de broek postuur
overhemd in of uit de broek postuur
overhemd in of uit de broek postuur

De gelegenheid

Het is een feit dat je overhemd in je broek over het algemeen een stuk netter staat. Om deze reden zal je bij een zakelijke gelegenheid minder snel mensen tegenkomen die het overhemd uit de broek dragen. Het tegenovergestelde geldt natuurlijk op vakantie of een avondje uit. Om goed voorbereid aan te komen is het belangrijk om te kijken hoe formeel de gelegenheid is waar je voor kleed. 

overhemd in of uit de broek gelegenheid
overhemd in of uit de broek gelegenheid
overhemd in of uit de broek gelegenheid

Soort broek

Wat ga je nou dragen onder een blouse of overhemd? Door middel van een pantalon of chino creëer je al snel een formele look. Het maakt in dit geval niet uit of je de blouse nu in of uit je broek draagt. Een blouse of overhemd uit je broek dragen is natuurlijk iets minder representatief. Als de blouse een mooie lengte heeft en mooi aangesloten zit, kan het meer dan prima. 

Een blouse of overhemd in combinatie met een jeans kan natuurlijk ook. Het zorgt daarentegen wat meer voor een casual look. Let in dit geval wel op wat voor jeans je draagt. Een ruimvallende jeans in combinatie met een ruimvallende blouse kan er al gauw slordig uit zien. 

overhemd in of uit de broek soort
overhemd in of uit de broek soort
overhemd in of uit de broek soort

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer