Overhemden trends zomer 2024 

by Berden Fashion

Er zijn ontzettend veel overhemden voor mannen. Het is daarom ook logisch dat er duizenden manieren zijn om overhemden te dragen. Om het makkelijker voor je te maken hebben we verschillende trends voor 2024 op een rijtje gezet. Voor welke overhemden ga jij kiezen dit jaar?

Shortsleeves

Het overhemd met korte mouwen kunnen we misschien wel dé trend van 2024 noemen. Een groot voordeel aan dit overhemd is dat je het goed kunt combineren. Bijvoorbeeld op een korte broek naar het strand of een linnen broek voor een casual look. Daarnaast is het leuk om een T-shirt onder dit overhemd te dragen. 

Gedurende warme dagen is luchtigheid key, daarom is een overhemd met shortsleeves de perfecte oplossing. 

Gestreepte overhemden 

Gestreepte overhemden zijn weer helemaal terug van weggeweest. Een gestreept overhemd kan gedragen worden met een colbert, maar is ook erg leuk om informeel gedragen te worden. Denk hierbij aan een look met jeans en sneakers.

Bij warmere dagen hoef je het overhemd alleen nog maar een beetje open te laten, een matchende zonnebril te kiezen en je look is helemaal compleet!

Linnen overhemden

Een linnen overhemd is altijd een goed idee. Deze overhemden zijn op veel verschillende kledingstukken te dragen. Dit komt door het feit dat linnen overhemden in de meeste gevallen voorzien zijn van een lichte effen kleur. Bij warmere dagen is het overhemd goed te combineren met een short en loafers. Ook bij een alledaagse look komt het linnen overhemd van pas, bijvoorbeeld met jeans en sneakers. 

Tropische prints

De tropische print die we voornamelijk kennen van het gebloemde Hawaii shirt, is nu een van de populairste trends voor 2023. Deze trend bestaat overigens niet alleen uit bloemenprints, maar ook uit vrolijke kleurtjes. Met een tropisch patroon weet je 100% zeker dat je stijlvol voor de dag komt. 

Tropische prints zien er niet alleen heel vrolijk, maar ook retro uit. Draag ze met een chino of jeans. Voor een formele look kun je dit overhemd altijd combineren met een blazer. 

Mao kraag 

De mao kraag heeft een Chinese oorsprong. Hierdoor wordt de mao ook wel beschreven als een Chinese kraag. Het overhemd met de mao kraag heeft geen enkel opstaand boordje. Overhemden met een mao kraag zijn perfect voor een casual look. 

Denim overhemden 

De spijkerstof doet het in 2024 erg goed. Zo ook bij overhemden. Dit jaar kun je niet fout zitten wanneer je voor een denim overhemd kiest. Door middel van hedendaagse pasvormen, kleuren en wassingen voor mannen kan het denim overhemd gebruikt worden om verschillende stijlen te creëren.  

Overshirt 

Een overshirt is ontzettend veelzijdig. Om deze reden is het een tijdloze trend geworden. Een overshirt is te dragen als een overhemd, vest of zelfs als een jack. Wil je voor een formele of casual look gaan? Met een overshirt zijn beide opties mogelijk! 

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer