Riemmaat bepalen: Hoe vind je jouw perfecte riemmaat?

by Berden Fashion

Een riem de meeste functionele accessoire die je in je garderobe kunt hebben. Naast dat het een toevoeging geeft aan je totale look, zorgt een riem er ook voor dat je broek niet afzakt. Het is dan natuurlijk wel belangrijk dat deze riem je ook goed past. Twijfel je wat precies de goede maat riem is jou? Met deze blog geven we tips hoe je dit makkelijk zelf kunt opmeten. En daarnaast hebben we natuurlijk ook wat leuke styling tips zodat jouw riem je outfit helemaal afmaakt!

Welke riemmaat heb je nodig?

Ideaal gezien zit de perfect passende riem over het algemeen precies op het middelste gaatje. Op deze manier is er ook voldoende speling en zal de riem altijd passen omdat je makkelijk een paar gaatjes strakker of losser kunt gaan.

Om te bepalen welke maat je precies nodig hebt volg je heel simpel de volgende stappen:

  1. Trek een broek aan waar je graag een riem bij wilt dragen.
  2. Pak een meetlint en rijg deze door de riemlussen heen. Dan zit je meteen op de juiste hoogte voor waar je de riem wilt dragen.

Trek het meetlint stevig aan zoals je ongeveer je riem wilt hebben. De afmeting die je hier krijgt is de maat die je nodig hebt. In onderstaande maattabel kun je op basis van jouw omtrekmaat zien welke riemmaat je het beste kunt kiezen. 

Wist je dat?
De totale lengte van de riem is niet gelijk aan de maat van de riem. De maat van de riem is precies de afmeting vanaf de gesp tot aan het middelste riem gaatje. De totale lengte van de riem is ongeveer 15 cm meer

Deze maattabel is zowel toe te passen voor dames- en herenriemen. 

Omtrekmaat in cmRiemmaat
82 – 8780
87 – 9285
92 – 9790
97 – 10295
102 – 107100
107 – 112105
112 – 117110
117 – 122115

Is de riem die je hebt gekocht toch net wat te kort of te lang? Bij Berden kun je natuurlijk gemakkelijk je riem omruilen voor een maat die toch wat beter zit. Zeker wanneer de riem te klein is, is dat de beste optie. Wanneer de riem te lang is, is het bij sommige merken mogelijk om de riem zelf wat in te korten. Riemen van onder andere Profuomo zijn zo gemaakt dat je deze makkelijk zelf kunt inkorten. Deze riemen zijn te herkennen aan de handschroef bij de gesp.

De riem afstemmen met jouw outfit

Je hebt de perfect passende riem gevonden voor jou. De volgende, en zeker niet onbelangrijke, stap is het combineren van de riem bij jouw outfit.

Heb je een zakelijke outfit waarbij je een pantalon met bijpassende blazer draagt? Dan is een riem van glad leer of suède met een breedte van 3 à 3,5 cm de beste keuze. Ga je nog een stapje verder, dan is de kleur van je riem hetzelfde als dat van je schoenen.

Het matchen van de kleur riem met de schoenen hoeft niet alleen bij een business look. Ook bij een alledaagse look is dit een stijlvolle combinatie. Het gaat dan vooral om egale basiskleuren als zwart, bruin of grijs. Bij felle kleuren is het niet nodig om dit te matchen met je schoenen.

Ga je voor een casual look? Dan is het prima om een bredere riem te dragen van bijvoorbeeld 4 cm. Dit draagt bij aan een wat relaxte uitstraling. Wanneer je een riem wilt dragen die nog breder is dan dat, kijk dan even of de riemlussen breed genoeg zijn.

Je kunt een riem ook makkelijk combineren met een jurk. Zo kun je bijvoorbeeld het accent wat meer op je taille leggen. Op een effen jurkje staat een riem in een contrasterende kleuren ook ontzettend leuk.

riem
riem

Handige tip:
Wanneer je een leren riem wilt kopen zul je snel een flink verschil zien in prijs per merk. Het is belangrijk om te weten dat leren riemen op verschillende manieren gemaakt kunnen worden, wat invloed heeft op de duurzaamheid. Als je het niet erg vindt om elk jaar een nieuwe riem aan te schaffen of als je veel afwisselt tussen verschillende riemen, dan kun je gemakkelijk kiezen voor een goedkopere variant. maar draag je bijna altijd een en dezelfde riem, dan is het handig om voor een duurdere riem te gaan. Deze is van hogere kwaliteit en zal daarom ook jarenlang meegaan.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer