Welke kleding past het best bij een appelfiguur?

by Berden Fashion

Veel vrouwen hebben een appelfiguur, ook wel een O-figuur genoemd. Dit figuur kenmerkt zich door ronde vormen zoals ronde schouders, volle borsten en weinig taille. Jij hebt dus vrouwelijke rondingen en daar kun je trots op zijn! Voor ieder figuur is er een geschikte look die goed past bij je lichaamsvorm. Het geheim ligt op het accentueren van je boven- en onderlijf. Maar hoe doe je dit op de juiste manier? Vandaag leggen we je uit welke kleding perfect bij je staat wanneer je een appelfiguur hebt. Weet wel, draag altijd waar jij je goed en zelfverzekerd in voelt! 

Kledingadvies appelfiguur: do’s

  • Leg de focus op je benen, want deze mogen zeker gezien worden! Leidt de aandacht weg van je taille en breng jouw mooie benen naar de voorgrond toe. Kies bijvoorbeeld een slim fit jeans of een ankle broek. Combineer met een mooie hak en jouw benen komen perfect uit. Broeken die wijder vallen of ‘boyfriend’ modellen zijn misschien minder voordelig. Zo verstop je als het ware je benen en dat wil je misschien voorkomen.
  • De V-hals is de perfecte keuze voor een top of jurk. Deze hals laat het bovenlichaam namelijk optisch langer lijken. Een stijlvolle en elegante keuze! 
  • Kies een blazer om je outfit helemaal compleet te maken. Zo creëer je een taille en het is tevens super stijlvol. Ga voor een effen model, zonder teveel drukke prints. Een zwarte blazer kun je bijvoorbeeld perfect combineren met een broek met een leuk dessin. Zo leg je de nadruk op jouw prachtige benen.
  1. Als je jouw buik een beetje wilt verbergen dan zijn wikkel items de perfecte keuze! Daarnaast hebben ze vaak een V-hals, dus win-win. Ga voor een stijlvolle top of jurk.
appel-figuur
  • Ook jurkjes zijn perfect! Vooral als het lekker weer is, of als je een belangrijke gelegenheid hebt. Het appelfiguur kenmerkt zich door de ronde vormen, een niet duidelijk zichtbare taille, volle borsten, ronde schouders en smalle armen en benen. De volgende modellen zijn perfect wanneer jij een jurk draagt:
  • een lange jurk
  • een ruimvallend model
  • een A-lijn jurk
  • een hoge of geplooide taille
  • een V-hals om het accent op je decolleté en halslijn te leggen
appel-figuur

Kledingadvies appelfiguur: don’ts

  • Hooggesloten tops en coltruien laten je wat voller lijken. Om de aandacht niet teveel naar de bovenkant van je lichaam te trekken, kun je beter een top kiezen met een v-hals of een wikkeleffect. Extra details, zoals opvallende prints of ruffles, kun je het best bewaren voor de onderkant. 
  • Blouses of tops met borstzakken of een grove revers laat je bovenkant optisch wat groter lijken. Kies eerder voor een rustige bovenkant zonder teveel details.
  • Vind je het leuk om items met een streeppatroon te dragen? Ga dan voor een verticale, in plaats van een horizontale streep. Een verticale streep laat je optisch langer lijken!

We hopen dat je iets hebt aan deze tips voor kleding bij een appelfiguur! Het belangrijkste blijft altijd: draag kleding waar jij jezelf zelfverzekerd en mooi in voelt. Wees trouw aan je eigen stijl en smaak. In onze webshop vind je kleding voor iedere stijl, van verschillende topmerken. Bezoek Berden online of kom gerust langs in één van onze winkels. We helpen je graag bij het vinden van een passende outfit.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer