Welke kleding past het best bij een peerfiguur?

by Berden Fashion

Het is altijd een uitdaging om er achter komen welke kleding het beste bij je figuur past. Gelukkig is er voor iedereen een perfecte look te vinden. Heb je een peerfiguur? Dan heb je waarschijnlijk smalle schouders, maar vollere benen en billen. En hier mag je zeker trots op zijn! Vind je het lastig om de juiste kleding te kiezen? Met deze stijlvolle tips zie jij er altijd stralend uit. Lees snel verder, want we hebben de do’s en don’ts voor je verzameld. 

Kledingadvies peerfiguur: do’s

  • Focus op je bovenlichaam! Kies voor bovenkleding met een opvallend patroon of een leuke kleur. Zo wordt de aandacht naar je bovenlichaam getrokken. Dus vul je garderobe aan met al de leukste blouses, t-shirts en jasjes
  • Benadruk je taille. Dit kun je op diverse manieren doen. Zo kun je kiezen voor een riempje als extra accessoire bij jouw outfit. Ook de wikkeljurk is een goede keuze en is tevens perfect voor als je een speciale gelegenheid op de planning hebt staan. Getailleerde bovenkleding is een echte ‘do’.
  • Blazer en jassen met brede schouders zijn perfect. Ze geven je schouders meer body en het is de ideale uitkomst. Kleding met schoudervulling is tevens helemaal on-trend dit seizoen!  
  • High heels! Tijd om die hoge hakken aan te trekken. Dit zorgt ervoor dat je benen optisch langer en slanker lijken. 
  • De perfecte broek bij een peerfiguur is er een die wat wijder uitloopt. Ga je toch liever voor een jeans? Dan kun je het beste voor een donker model gaan. 
  • Als je graag een jurkje draagt dan kun je het beste de accenten leggen op de halslijn, taille en borsten. Je ziet dit terug bij jurken met een A-lijn of een V-hals die het accent legt op je decolleté. Lees hier meer over jurken die perfect passen bij een peerfiguur.


Kledingadvies peerfiguur: don’ts

  • Broeken met opvallende prints of lichte kleuren geven extra aandacht aan je onderlichaam. Je kunt beter de aandacht op je bovenlichaam leggen wanneer je een peerfiguur hebt. Voor tops, blouses en t-shirts kun je daarentegen dus wel kiezen voor opvallende kleuren en prints.
  • Een oversized trui zorgt ervoor dat je taille wegvalt en daardoor lijkt je lichaam grover.
  • Broeken en rokken die erg strak zitten laten je breedste lichaamsgedeelte nog breder lijken. 

We hopen dat je vooruit kunt met deze tips! Het belangrijkste is natuurlijk dat jij je prettig en mooi voelt. Ga daarom altijd voor kleding die jij zelf leuk vindt. Bij Berden kun je terecht voor alle stijlen en figuren. Bezoek onze webshop en kom langs in een van onze winkels voor persoonlijk advies. We verwelkomen je graag!

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer