Zo kun je een overhemd onder een trui dragen

by Berden Fashion

Een trui met overhemd is tegenwoordig een populaire combinatie.  Het is een casual chic look die erg geschikt is voor elke dag. Of je nou naar je werk gaat of gewoon een dagje op stap bent. Maar wat is precies de beste manier om deze twee items te combineren? Er zijn verschillende opties mogelijk en de stijl trui bepaalt veel voor de totale look. In deze blog zetten we een aantal opties voor je op een rij en geven we wat handige tips.

Sweater

In principe zou je elke trui kunnen combineren met je overhemd. De stijl van de trui bepaald welke uitstraling je hebt. Als je voor echt casual gaat dan is een comfortabele sweater een goede optie. Als je een dagje op stap bent, op het terras zit en het weer is toch net wat frisser dan je had verwacht, dan heb je een sweater zo aangetrokken. Een sweater combineert heel erg goed met bijvoorbeeld een denim of jersey overhemd.

trui

Gebreide pullover

Ga je naar kantoor of een wat meer formele gelegenheid? Dan is een gebreide pullover de beste keuze. Deze passen het beste bij een net katoenen overhemd. Bij pullovers heb je vaak ook nog de keuze tussen een V-hals of een ronde hals. Een V-hals zorgt ervoor dat je nek optisch langer lijkt en geeft ruimte om eventueel nog een stropdas erbij te dragen. 

Hoodie

Een hoodie dragen met je overhemd? Jazeker, dat kan ook gewoon! Deze look is absoluut een statement en zorgt voor een nonchalante uitstraling. Dit staat het beste als je je overhemd niet in je broek stopt maar gewoon onder je hoodie uit laat komen.

Vest

Een vest is absoluut ook gewoon een goede optie, maar zorg wel dat je de juiste stijl kiest. De beste keuze is een net gebreid vest. Wat deze combinatie zo fijn maakt is dat je makkelijker uit kunt trekken dan een trui.

Do’s en don’t

Wanneer je een overhemd wilt combineren met een overhemd zijn er een aantal belangrijke details om op te letten:


De juiste fit

Ongeacht welke stijl trui of sweater je kiest, het is belangrijk dat de kleding goed aansluit op je lichaam. Wanneer de trui of vest wat aan de grote kant is, zorgen bollingen en teveel stof dat de look er wat onverzorgd eruit ziet. Een goede aansluitende fit is dus the way to go!

Welke kleuren combineer je?

Je kunt heel goed variëren met verschillende kleurcombinaties, maar er zijn een aantal valkuilen waar je zeker op moet letten. Complementaire kleuren (zoals rood en blauw, paars en oranje) kunnen wat aan de heftige kant zijn. Als je graag een opvallende kleur wil kun je deze beter combineren met een neutrale kleur zoals zwart, grijs, beige of wit.

Daarnaast wil je ook de combinatie van enkel neutrale kleuren vermijden. Deze hebben de neiging om je outfit helemaal weg te laten vallen.

Wat zijn goede combinaties? Probeer eens de volgende kleuren:

  • Lichtgrijs overhemd met een zwarte trui
  • Wit overhemd met blauwe, rode of grijze pullover
  • Grijs overhemd met roze pullover
  • Denim overhemd met beige trui
  • Bordeauxrood overhemd met donkerblauwe pullover
  • Blauw overhemd met licht groene trui

Er zijn zo eindeloos veel combinaties mogelijk. En de ene is net wat speelser terwijl een andere er wat neutraler of stijlvoller uit ziet. Combineer met de kleuren die jij leuk vindt en stel zelf de ideale look samen.

Overhemd onder trui look voor vrouwen

Ook vrouwen kunnen deze look creëren, maar dan net wat makkelijker. Het wordt heel erg makkelijk gemaakt met een blouse kraagje. In plaats van een complete blouse, hoeft je enkel de kraag van een blouse te dragen. Zo kun je met gemak een stijlvolle look samenstellen zonder dat je een complete blouse hoeft te dragen.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer