Tips om een rode broek te combineren

by Berden Fashion

Uit onderzoek is gebleken: Rode kleding maakt een vrouw aantrekkelijker! Als je erover nadenkt is dat ook niet zo gek. Rood als kleur staat voor passie en kracht. Wanneer jij rood draagt, voel jij je gegarandeerd meteen aantrekkelijker en zelfverzekerder. Nu is een rood jurkje, een top, trui of vest redelijk makkelijk te combineren. Maar een rode broek kan toch net wat meer een uitdaging zijn. Om te beginnen zijn er natuurlijk verschillende tinten rood. Welke kies je? Welke past het beste bij jou persoonlijk? Hoe combineer je deze broek vervolgens? Al deze vragen nemen we in deze blog onder de loep en we geven jou de handigste tips.

broek
broek
broek

Welke soorten rood zijn er?

Je hebt niet alleen licht rood en donkerrood. Hierbij wordt er wit of zwart toegevoegd aan de primaire kleur om het lichter of donkerder te maken. Door te mengen met de andere primaire kleuren (geel en blauw) is ook onderscheid te maken in de warmte van deze kleur. Rood kan koel of warm zijn. Voeg wat blauw toe en de kleur zal langzaam richting paars en roze gaan. Blauw staat bekend als een koude kleur en maakt het rood dus koeler. Maar voeg je een warme kleur als geel toe, wordt de kleur ook langzaam een warmere tint. Deze subtiele verschillen in tinten kunnen een groot impact hebben op jouw totale look. De tinten kun je zien op een kleurencirkel. 

kleuren

Welke rode broek past het beste bij jou?

Welke rode tint jou het meest laat stralen hangt voor een groot deel af van jouw huidtype. Er zijn er precies vier: lente-, herfst-, zomer- of wintertypes. Lente- en herfsttypes zijn de warme types. Deze mensen hebben een warme ondertoon in hun huid. Wanneer je een zomer- of wintertype bent, heb je een koele ondertoon in je huid. 

Er zijn verschillende manieren om erachter te komen welk type je bent. De makkelijkste manier is om voor de spiegel te gaan staan met een goudkleurig en een zilverkleurig sieraad. Hou deze één voor één naast je gezicht. Wanneer de gouden kleur een verfrissend effect heeft op je huid, ben je een warm type. Laat de zilveren kleur je stralen? Dan ben je een koel type.

Warme types stralen dus het beste in warme tinten rood en de koele types zien er het mooiste uit in de koele tinten. Nu is er ook nog een verschil tussen de zomer- en wintertypes en de lente- en herfsttypes om rekening mee te houden. Zodra jij weet welk type je bent, weet jij precies welke kleuren rood jij het beste aan jouw garderobe kunt toevoegen.

Wintertypes hebben een koele huidskleur. De haarkleur is vaak donkerbruin, kastanjebruin, zwart of zwart/grijs. Als jij een wintertype bent dan zijn intense en heldere rode tinten zoals donkerpurper, bessen tinten, magenta en fel roze perfect voor jou.
Zomertypes hebben een lichte en koele huidskleur. De haarkleur is vaak
Platinablond tot asbruin. Wanneer jij een zomertype bent staan zachte rood tinten jou het mooiste. Een aantal voorbeelden zijn koel roze, bordeaux, framboosroze en koele bruin nuances.
Herfsttypes hebben een warme huidskleur. Dit is vaak in combinatie met haarkleuren als lichte en donkere roodtinten, donkerblond, donker asblond, asbruin en donkerbruin. Wanneer jij een herfsttype bent, staan kleuren als donkeroranje, gedekt bordeaux, warme aardetinten, roestkleur en donkerrood jou het beste.
Lentetypes hebben een warme, maar lichte huidskleur. De haarkleur is vaak rood/blond, goudblond, asblond, bruintinten met een gouden of rode glans. Wanneer je een lentetype bent dan staan felle rode en oranje kleuren zoals tomaat- en vuurrood, koraal, kreeftrood, zalmkleur en apricot jou helemaal geweldig.

Hoe combineer je jouw rode broek?

Rood is een opvallende kleur, maar dat betekent niet dat je deze kleur slechts voor beperkte gelegenheden kunt dragen. Het hangt helemaal af van de kleuren die je gebruikt. Op wat voor manier wil jij graag opvallen?

Welke kleuren kun je het beste gebruiken:

  • Wit
  • Grijs
  • Donkerblauw
  • Bruintinten
  • zwart
  • felle kleuren als roze, oranje en paars

Felle kleuren
Je leest het goed! Ook felle kleuren zijn prima te combineren met rood. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat het een echte eyecatcher is. Deze combinatie kan prima naar een feestje of wanneer je op vakantie bent. In een zakelijke omgeving kan deze look too much zijn. 

blouse
broek

Basiskleuren
Zwart, grijs en donkerblauw vallen onder de basiskleuren. Door deze kleuren te combineren met jouw rode broek hou je het simpel en stijlvol. Maar tegelijkertijd laten deze basiskleuren de rode kleur nog krachtiger lijken. Hoe donkerder de kleur hoe meer de aandacht gaat naar de broek. Het effect is dat dit je kleiner kan lijken. Als je dat effect wil vermijden is een lichtere tint zoals grijs een betere keuze. Nog een voordeel van lichte basiskleuren is dat het je ook slanker laat lijken.

broek
broek

Printjes
Hierboven werden al een aantal combinaties genoemd die je automatisch slanker laten lijken. Er is nog een manier om dat effect te creëren. Rood trekt de aandacht. Een rode broek haalt de aandacht dus naar je benen. Je wil de aandacht naar boven trekken. Dit doe je gemakkelijk door een bovenstuk te dragen met rode details zoals een print. De kleur loopt in een verticale lijn door naar boven, wat je optisch slanker laat lijken. Daarnaast kan een print de kracht van de rode kleur verzachten, omdat de focus niet helemaal meer op de broek ligt.

broek

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer