Tips voor kleding als daggast op een bruiloft

by Berden Fashion

Zo leuk! Er ligt een uitnodiging voor een bruiloft op je deurmat. Een bruiloft is de perfecte gelegenheid om jezelf te trakteren op een stijlvolle outfit. Weet jij al wat je aan gaat trekken? Of is er misschien een dresscode? Vandaag geven we je de do’s en don’ts voor de perfecte outfit als je daggast bent op een bruiloft. Zowel voor dames als heren.

Is er een dresscode?

Wat je aantrekt naar een bruiloft hangt natuurlijk ook af van de trouwlocatie, maar ook de wensen van het bruidspaar.  Het kan namelijk zo zijn dat er een dresscode is. Mocht dit zo zijn dan staat dit altijd vermeld op de uitnodiging. Voorbeelden hiervan zijn: casual chic, cocktail, summer chic of black tie. Het beste is om jouw outfit altijd op de dresscode af te stemmen, zodat je niet uit de toon valt. Twijfel je over de outfit die je wilt aantrekken naar de bruiloft? Dan kun je altijd de ceremoniemeesters om advies vragen. 

Do’s en don’ts voor vrouwen

  • Do: Ga voor sprankelende kleuren, fijne materialen en stem je outfit zeker af op de locatie. Soms lijkt het de perfecte jurk te zijn, maar is deze misschien toch niet perfect voor deze mooie dag. Een bruiloft aan het strand vraagt bijvoorbeeld om een andere uitstraling dan een bruiloft bij een prachtig kasteel. 
  • Don’t: Wat draag je naar een bruiloft? Of misschien beter gezegd: wat trek je niet aan? Een ongeschreven regelen is het dragen van wit naar een bruiloft. En ja, alle wittinten zijn hierbij betrokken, dus ook geen crème of off-white. Mocht er een dresscode zijn waarbij het bruidspaar vraagt om in het wit te komen, dan is dit natuurlijk een ander verhaal. Ook de kleur zwart wordt bijna nooit gedragen op deze feestelijke dag. 
  • Don’t: Het is dé dag van het bruidspaar, de dag voor hen om te shinen. Probeer er daarom voor te zorgen dat je niet te overdressed gaat. Het toevoegen van statement sieraden en het dragen van te opvallende kleuren creëert al snel een druk geheel. Vind je het lastig wat je moet aantrekken? We geven je graag advies in een van onze winkels. Kom gerust eens langs.

Maxi jurken voor daggasten

Chic en super stijlvol: een maxi jurk. Deze jurken zie je vaak in prachtige pastelkleuren of in mooie prints. Perfect voor een feestelijke dag! Lange mouwen, korte mouwen of met een offshoulder; de maxi jurk komt in tal van verschillende modellen. Is een jurk niet jouw stijl? Dan is een jumpsuit ook superleuk als bruiloft outfit. 

Cocktail jurken voor daggasten 

Zowel voor dag- als avondgasten is de cocktail jurk altijd een goed idee. Dit jurkje valt net boven de knie en zie je in diverse uitvoeringen. Ga voor een kleurrijke variant met een bloemenprint of in een pastelkleur. Wat past het beste bij jouw stijl? Vergeet je outfit niet af te stylen met mooie hakken en elegante sieraden. 

Accessoires

De finishing touch! Om jouw outfit helemaal compleet te maken voeg je accessoires toe. Mooie pumps en een elegante clutch zorgen ervoor dat jouw look helemaal on-trend is. Ga niet voor teveel accessoires, less is more. 

Do’s en don’ts voor mannen

  • Do: Ook voor mannen zijn er tal van outfits die geschikt zijn wanneer je dag gast bent op een bruiloft. Een goed pak en mooie schoenen mogen hierbij zeker niet ontbreken. Wil je toch een beetje opvallen? Kies dan bijvoorbeeld voor luchtige stoffen in lichte kleuren voor een bruiloft in de zomer. Kleuren als lichtblauw zie je namelijk minder vaak dan het gebruikelijke donkerblauw. 
  • Don’t: Een echte no-go is toch wel de spijkerbroek, maar ook het leren jack. Hierdoor maak je jouw outfit iets te casual en zal dan niet bij de sfeer van de bruiloft passen. Ook hoodies en vesten kun je voor deze dag beter in de kast laten hangen. Twijfel je over je outfit? Deel het met je vrienden of familie en vraag wat zij ervan vinden.

Ga voor een colbert

Het is altijd belangrijk om je te houden aan de dresscode, als deze er is. Een colbert mag absoluut niet ontbreken bij je outfit en daarmee zit je altijd goed. Dit item zorgt voor een nette en chique look. Wil je iets anders dan een donkerblauwe of zwarte kleur? Kies dan voor een variant met een print of een lichte streep. Voor de broek kun je het beste kiezen voor een mooie, aansluitende pantalon. Je kunt kiezen voor een matchend pak, dus dat de pantalon hetzelfde is als het jasje. Dit hoeft niet per se! Je kunt ook een jasje met een andere pantalon combineren. 

Bruiloft schoenen voor mannen

Heb je jouw perfecte outfit voor de grote dag gevonden? Dan is je look bijna compleet. Je moet nu alleen nog je schoenen. Het is belangrijk om deze af te stemmen met de rest van je kleding. Sneakers kun je voor deze dag beter even thuis laten, dat wordt hoogstwaarschijnlijk niet gewaardeerd. Kies daarom voor een nette herenschoen. Ga bijvoorbeeld voor een klassiek paar met veters of een gesp. Een loafer is ook helemaal prima. Deze trek je eenvoudig aan en uit en staan ook perfect onder de bruiloftkleding van een man.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer