Wat draag je als moeder van de bruidegom?

by Berden Fashion

Het zijn van de moeder van de bruidegom is een grote eer. Je bent namelijk één van de belangrijkste gasten op de bruiloft. Als moeder ben je natuurlijk erg trots dat jouw zoon gaat trouwen. Voor jou is het waarschijnlijk erg belangrijk dat je op deze prachtige en emotionele dag de steun en toeverlaat van het bruidspaar bent. Tijdens de trouwdag is het ook fijn om de ochtend samen met je zoon door te brengen. Je kunt hem dan helpen met het klaarmaken voor de bruiloft, wat erg speciaal is. Maar dan het probleem: Welke outfit trek je zelf aan? De trouwdag van je zoon is in ieder geval een dag waarbij je alles uit de kast mag trekken. Wees dan ook niet bang om dit te doen! In dit artikel vertellen we jou wat passend en stijlvol is om als moeder van de bruidegom te dragen op deze speciale dag.

Outfit tips: Do’s en dont’s

Do’s

  • Draag een stijlvolle en nette outfit.
  • Zorg dat je outfit overeenkomt met de dresscode of de wensen van het bruidspaar.
  • Probeer ervoor te zorgen dat jouw outfit een feestelijke uitstraling heeft.
  • Blijf jezelf en zorg dat jij je comfortabel voelt.

Dont’s

  • Draag geen wit of wittinten.
  • Zorg ervoor dat je met jouw look niet de aandacht van het bruidspaar wegneemt.
  • Probeer geen soortgelijke outfit te dragen als de eventuele bruidsmeisjes.
  • Draag niets wat niet bij je eigen stijl past.

Dresscode

Als eerst kan het zo zijn dat het bruidspaar voor de bruiloft een bepaalde dresscode heeft. Dit is een kledingvoorschrift waar jij je als moeder van de bruidegom, net als de andere gasten, ook aan moet houden. Zorg er dus voor dat je je naar deze eisen kleedt. Verschillende soorten dresscodes zijn bijvoorbeeld summer chic of tenue de ville. Sommige bruidsparen hebben een voorkeur voor donkere kleuren en anderen zien juist liever pastel kleuren bij hun gasten. Luister goed naar de wensen.

kokerjurk bruiloft
zomerjurk
maxi jurk zomer

Kleuren

Het kan lastig zijn om de perfecte look voor de bruiloft te kiezen. Zoals algemeen bekend is het een no-go om de kleur wit te dragen. Dit geldt natuurlijk ook voor de moeder van de bruidegom. De kleur wit is gereserveerd voor de bruid. Ook kleuren die in de buurt komen van wit zoals beige, ecru of ivoor zijn niet geschikt voor een bruiloft. Ook de kleur zwart wordt door de meeste bruiden niet op prijs gesteld. Deze kleur wordt vaak geassocieerd sombere gelegenheden. Echter hebben sommige bruidsparen er geen probleem mee. Vraag het bij twijfel even na. Zoals eerder verteld, is het bij een dresscode belangrijk dat je je aan het kleurenschema houdt. Is er geen dresscode? Draag waar jij je goed in voelt en wat bij je past. Pas wel op dat je de bruid niet gaat overtreffen en zij met haar jurk in het middelpunt blijft staan.

Welke kleur past bij je?
Het is mooi als de kleur of tint die je draagt past bij je haar- en huidskleur. Op deze manier kom je als moeder van de bruidegom nog beter naar voren. Heeft jouw huid een koele ondertoon en heb jij bijvoorbeeld donkerbruin of zwart haar? Frisse kleuren passen dan erg goed bij jou. Wanneer je een warme ondertoon hebt kun je het beste kiezen voor aarde- of pasteltinten.

Jurken

De jurk is het meest gedragen item voor vrouwelijke bruiloftsgasten. Vergeleken met de andere gasten wil je als moeder van de bruidegom natuurlijk niet underdressed zijn. Het dragen van een jurk is dan een goed idee. Vaak wordt er gekozen voor een jurk met een knielengte waarbij de schouders bedekt zijn. Ook is het combineren van een stijlvolle jurk met een net jasje ook perfect om te dragen. De jurken hoeven ook niet dezelfde lengte als een trouwjurk te hebben. Heb jij een paar benen die gezien mogen worden; ga dan gewoon voor een kort model. Dit is ook zeker geschikt voor een bruiloft. 

bruiloft jurk
jurk bruiloft
maxijurk

Alternatieven voor een jurk

Het is echter wel belangrijk dat jij jezelf comfortabel voelt op deze bijzondere dag. Draag jij zelf nooit een jurkje omdat het eigenlijk helemaal niet bij je past, doe dit dan op de bruiloft ook niet. Er zijn gelukkig genoeg goede alternatieven. Zo kun je kiezen voor een sierlijke rok met mooie top, een stijlvolle jumpsuit of voor een chique broekpak. Combineer een van deze mogelijkheden met wat prachtige accessoires en een paar hakken en je bent helemaal klaar voor de bruiloft. Meer inspiratie nodig? Neem een kijkje op deze blog.

broekpak blauw
top met maxirok
fleurige jumpsuit

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer