5 leukste moeder dochter kleding ideeën

by Berden Fashion

De band tussen een moeder en dochter is ontzettend speciaal. Steeds meer mama’s ontdekken dan ook hoe leuk het is om deze band te laten zien door middel van kleding. Het dragen van dezelfde outfits als je dochter of het uitstralen van dezelfde look wordt dan ook steeds populairder. In de modewereld noemen we dit ‘twinnen’. Kledingitems voor jezelf zijn tegenwoordig ook regelmatig in een kindermaat verkrijgbaar. Ook accessoires zoals moeder en dochter sieraden zijn erg populair. Of je nu thuis zit of een feestje hebt, moeder dochter kleding is voor iedere gelegenheid ontzettend leuk. In deze blog vertellen wij hoe en in welke stijlen jullie samen het beste kunnen matchen.

Moeder dochter kleding

Identieke moeder en dochter outfits vallen meteen op, maar ook kleding looks op basis van subtiele details passen helemaal bij het twinnen. Er zijn een aantal merken, zoals Charlie Choe, die exact dezelfde kleding verkopen voor zowel het kind als voor de moeder. Ook zijn er merken die zowel een volwassen lijn als een kinderkledinglijn hebben. Deze collecties passen vaak ook bij elkaar zonder identieke items te verkopen. Denk hierbij aan merken zoals NIKKIE en NIK&NIK, Geisha en Geisha girls, en Alix the label en Alix mini. Als inspiratie voor deze matching outfits kun je bijvoorbeeld denken aan T-shirts in dezelfde kleuren of identieke patronen en prints. Ook broeken, truien en jurkjes kun je met je dochter twinnen. Je kunt de matching look ook op basis van accenten showen.

Streetwear outfits

Zin in een comfortabele maar toch stijlvolle outfit? Ga voor een matchend joggingpak of een oversized shirt met een loose fit broek. Kies bijvoorbeeld allebei een lange of korte joggingbroek in een beige tint. Combineer deze met een bijpassende trui of een leuk T-shirt. Streetwear outfits zijn niet alleen top voor binnenshuis. Ook zijn ze super trendy om aan te trekken tijdens het wandelen met de hond of om er boodschappen in te doen. Draag bij je look een stoere witte sneaker en jullie twee zijn klaar om te twinnen.

moeder dochter kleding
moeder dochter kleding
moeder dochter kleding

Denim & prints

Bij een matching look zit er ook vaak een overeenkomst in de stof of in het printje. Kies ervoor om beiden een spijkerbroek of denim jack aan te trekken. Ook kunnen jullie hierin wisselen van items. Geef je dochter bijvoorbeeld een denim rokje aan en kies zelf voor een denim jumpsuit. Zoals eerder vermeld is het mixen en matchen van een printje ook ontzettend hip. Ga bijvoorbeeld allebei voor een een kledingitem met een dierenprint. Door het dragen van soortgelijke items is het ook meteen duidelijk dat jij en je dochter matchen.

Moeder dochter prints
Moeder dochter kleding
Moeder dochter denim

Casual chic outfits

Het is ontzettend leuk om je samen met je dochter op te doffen voor een speciale gelegenheid. Om jullie look zowel speels als chic te maken, kun je een nette jurk of een mooie jumpsuit combineren met een stoer denim- of leren jack. Ook kun je een casual chique jurk combineren met een paar bikerboots of een stoere sneaker. Op deze manier draag je beiden een toegankelijke outfit die ook netjes oogt. 

Moeder dochter kleding

Zomerjurken

Tijdens het twinnen kun je ook echt niet om de matching jurken heen. Ieder seizoen is de jurk een klassieker die erg geliefd is. Ga je voor een klassieke, sierlijke jurk in een pasteltint? Of ga je liever voor een nonchalante look op basis van een T-shirt dress met hippe sneakers? Je kan ook kiezen voor verschillende jurken in bij elkaar passende tinten met matching accessoires. Draag er beiden een leuke hoed of pet bij. Bij elkaar passende jurken zijn echt een musthave voor in jullie garderobes! 

Moeder dochter jurk
Moeder dochter jurk
Moeder dochter jurk

Schoenen: Maak je matching moeder dochter kleding helemaal af met een paar gave schoenen. Kies hierbij bijvoorbeeld voor sneakers in een identieke kleur of ga allebei voor zwarte leren biker boots. Ook bijzondere details op je schoenen kunnen de outfit helemaal af maken. Een matching printje of glittertje is hiervoor perfect.

Slaapmode

Thuis lekker relaxen op de bank of heerlijk naar bed in dezelfde outfit? Dit kan zeker. Ook is de leukste matching slaapmode voor jou en je dochter verkrijgbaar. Zo heb je leuke nachthemden of pyjama’s met lange of korte broeken in een identiek printje. Koop dezelfde items voor je mini-me of mix en match met dezelfde kleuren en prints. Zitten jullie binnenkort gezellig samen in dezelfde roze pyjama voor de tv?

Moeder dochter pyjama
Moeder dochter pyjama
moeder dochter pyjama

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer