Colbert combineren met een jeans – Zo doe je dat!

by Berden Fashion

Wanneer je op zoek bent naar een nette outfit voor een bepaalde gelegenheid, maar je wil niet te overdreven voor de dag komen? Dan is de combinatie van een colbert met een paar jeans de beste keuze. Het mixt een casual item met een net item en dit gaat verrassend goed samen! Weet je niet helemaal hoe je deze items het beste kunt combineren? En wat past het beste bij welke gelegenheid? Wij helpen je! In deze blog geven we een aantal tips voor het stijlen van een colbert met een spijkerbroek. Zo ben jij klaar voor een etentje met vrienden, een date, feestje, meeting of sollicitatiegesprek!

Met T-shirt

Dit is een comfortabele maar nette outfit zonder dat het te overdreven is. Dit staat bekend als een casual chic look. Deze combinatie is perfect voor in het weekend wanneer je uit eten gaat of naar een feestje. Combineer een jeans met een effen T-shirt, een paar sneakers en een fijne colbert met lichte stretch. Je look is comfortabel, maar tegelijkertijd kom je netjes voor de dag. Deze look kan ook prima tijdens een sollicitatiegesprek. Je bent netjes gekleed, maar niet te overdreven formeel. De combinatie met een T-shirt is ideaal voor de zomer of op vakantie omdat je de colbert makkelijk uit kunt trekken wanneer je het te warm krijgt.

colbert met tshirt
colbert met tshirt
colbert met tshirt

Met Trui

De algemene uitstraling is hetzelfde als de combinatie met een T-shirt, alleen is een trui ideaal voor tijdens de koude dagen van het jaar. Een coltrui staat altijd mooi onder een colbert. Combineer met een donkere jeans en een paar sneakers en je casual chic outfit is klaar. Comfortabel, maar zeer geschikt voor naar je werk of een etentje.

colbert met trui

Met gilet

De perfecte combinatie van casual en chic. Een driedelige smart casual look die stijlvol is, maar tegelijkertijd ook casual genoeg voor elke dag. Het is misschien niet de eerste combinatie die in je opkomt, maar het staat zeer goed. Probeer een gilet in een contrasterende kleur van de colbert. Bijvoorbeeld grijs en donkerblauw. Onder de gilet staat een overhemd het mooiste. Om de look casual te houden mag je gerust kiezen voor een jeans met ripped look, een vintage wash en/of een losse fit. Maak de look af met een paar fijne sneakers. Je staat ervan te kijken hoe goed deze look staat. Heb je het warm? Trek je colbert uit en je ziet er dankzij de gilet nog steeds stylish uit.

colbert met gilet

Net wat formeler zonder stropdas

Wanneer je een overhemd combineert met een colbert creëer je een nette look, maar door een jeans eronder te dragen, zorg je dat je er niet té formeel uitziet. Het weglaten van een stropdas heeft hier ook veel invloed op. Laat het bovenste of misschien zelfs de twee bovenste knoopjes open voor een wat meer relaxte uitstraling. Je bent alsnog gekleed voor een belangrijk meeting op je werk of naar een bruiloft.

Colbert formeel

Formeel zonder pak

Als je toch echt een formele uitstraling wil hebben zonder dat je hier een compleet pak voor aan hoeft te trekken dan kan dat ook prima met een spijkerbroek. Kies in dit geval voor een jeans zonder wassing en in een simpele straight of slim fit. Laat de kleur matchen met je colbert en kies voor een paar nette veterschoenen of loafers. Een stropdas maakt de look helemaal af. Je ziet er formeel uit met denim.

Colbert formeel

Er worden af en toe wat stijlen in de rondte gegooid, maar je weet misschien niet helemaal precies wat daarmee bedoeld wordt. Hieronder hebben we een paar termen op een rijtje staan met een korte uitleg van de betekenis.

Smart casual: Een comfortabele outfit met een chic randje. Smart staat in dit geval voor ‘netjes’. Je look is comfortabel voor elke dag, maar tegelijk ben je ook voorbereid voor alles.
Casual chic: Een informele dresscode met een chique twist. In tegenstelling tot de smart casual net een beetje chiquer. Geschikt voor feestjes zoals bruiloften of voor naar kantoor.
Business casual: Deze look zie je steeds vaker in het bedrijfsleven. De stijl zit tussen smart casual en casual in. Het is kleding die je in je vrije tijd zou dragen, maar dan met een nette twist.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer