Wat is slim fit en wanneer past deze pasvorm bij jou?

by Berden Fashion

Een slim fit pasvorm, we zien het bij veel kledingstukken verschijnen. Maar wat houdt dit nou eigenlijk in? We zien het voorbij komen bij bijvoorbeeld broeken, overhemden en t-shirts. Vandaag leggen we uit wat je kunt verwachten bij deze pasvorm.

Wat is een slim fit?

Als we het letterlijk vertalen betekent slim fit ‘slanke pasvorm’, of wel een getailleerde pasvorm. Het kledingstuk zal dus goed aansluiten en accentueert je lichaam.

Slim fit pasvorm bij broeken

Naast de bekende skinny en regular jeans, heb je ook de slim fit jeans. Deze broek zit aangesloten bij je benen en heeft een slanke pasvorm. Daarnaast beschikt de slim fit vaak over stretch, waardoor je voldoende bewegingsruimte hebt. Een broek die goed aansluit en zowel voor formele als informele gelegenheden goed te combineren valt met andere items. De perfecte keuze wanneer je skinny iets te strak vindt. 

slim_fit_jeans
slim_fit_jeans

Slim fit pasvorm bij overhemden

Een overhemd met een slim fit pasvorm is een getailleerd overhemd. Twijfel je over welke fit je aan hebt? In het label kun je dit bijna altijd terugvinden. Daarnaast herken je een slim fit overhemd aan de twee coupenaden aan de achterzijde. Hier is als het ware aan de stof getrokken om een strakke pasvorm te creëren. De slim fit pasvorm wordt vaak gedragen door de slankere man. Vaak is er katoen in verwerkt, zodat het aangenaam zit. Vind je een slim fit overhemd te strak? Kies dan voor een regular fit. Deze variant valt rechter aan de zijkant, waardoor er geen extra accent op de taille ligt.

slim_fit_overhemd
slim_fit_overhemd

Slim fit pasvorm bij t-shirts

Als je op zoek bent naar een nieuw t-shirt heb je volop keuze. Het is daarbij ook belangrijk om te kijken of het past bij jouw postuur. Een t-shirt met een slim fit pasvorm zit wat strakker om je lichaam en heeft vaak meer stretch dan bijvoorbeeld een regular fit. Daarnaast is dit model erg veelzijdig, zowel voor doordeweeks als een avondje uit. Combineer met een jeans en een jack of draag het bijvoorbeeld onder een hoodie of sweater. Een echte musthave in je garderobe dus! Of je nu gaat voor een effen uitvoering of een variant met een mooie print.

slim_fit_tshirt
slim_fit_tshirt

Andere pasvormen

Een slimfit is één van de vele pasvormen. Er zijn nog veel meer soorten fits. Zo kom je in de jeanscollectie al snel de skinny, tapered en regular fit tegen. Ook bij overhemden zijn er diverse modellen. Zoals de modern, regular of comfort fit. Vind je het lastig om te kiezen welke pasvorm het beste bij jouw stijl en wensen past? We helpen je graag hierbij en geven persoonlijk advies. Kom daarom gerust eens langs in één van onze winkels of shop via onze webshop. We staan voor je klaar!

You may also like

Leave a Comment

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer