Welke bikini past bij mij?

by Berden Fashion

De zomer komt er bijna aan en wellicht heb jij de nodige voorbereidingen al getroffen. Zo ben jij misschien al maanden bezig met jouw summerbody in de sportschool. Of ben jij bijvoorbeeld al een paar zonnebank bezoeken verder. Het enige wat nog ontbreekt is een leuke bikini of badpak. Een bikinimodel heeft vaak een heel ander lichaam dan jij. Hierdoor kan de badmode ontzettend tegenvallen bij je eigen lichaam, wat volkomen logisch is. Daarom hebben wij gekeken naar welke bikini’s en badpakken het mooist zijn bij diverse lichaamstypes. Ook helpen we jou bij de keuze tussen een badpak of bikini. Het bepalen van de perfecte bikini of badpak voor jou is uiteraard aan jezelf. Wij moedigen je aan om vooral te doen waar jij je goed bij voelt!

Badpak of bikini?

Een badpak en een bikini verschillen ontzettend van elkaar, maar wat past het beste bij jou? Het is belangrijk om bij jezelf na te gaan welke activiteiten je in je badmode doet en of jij je prettig voelt bij een blote buik. Ben jij bijvoorbeeld een echte waterrat en spring jij van de hoogste duikplanken af? Dan raden wij je aan om eerder een badpak te dragen, aangezien een bikinitop nog weleens kan afzakken. Daarentegen is een bikini juist weer een stuk praktischer wanneer jij bruin wilt worden. Je bedekt hier namelijk een stuk minder van je lichaam mee dan met een badpak.

welke bikini past bij mij
welke bikini past bij mij
welke bikini past bij mij

Een peerfiguur

Bij een peerfiguur heb jij een wat smaller bovenlichaam en mooie vollere heupen en billen. Je wilt bij dit type figuur meer aandacht naar je bovenlichaam trekken. Dit kun je doen door te kiezen voor een bikinitop met veel details. Denk bijvoorbeeld aan een gebloemde top in combinatie met een effen bikinibroekje. Ook is een bandeau model erg geschikt voor een peerfiguur. Dit maakt je schouders breder.

welke bikini past bij mij peerfiguur
welke bikini past bij mij peerfiguur
welke bikini past bij mij peerfiguur

Een diamant figuur

In tegenstelling tot een peerfiguur, heb je bij een diamant figuur juist wat bredere schouders en smallere heupen. Je wilt daarom de illusie van bredere heupen creëren. Dit doe je door kleine bikinibroekjes te vermijden en te gaan voor bijvoorbeeld een hipster model. Ook bikinibroekjes met veel versieringen zorgen ervoor dat de aandacht meer naar je heupen wordt getrokken. Daarnaast zorgen badpakken met verticale strepen ervoor dat je schouders minder breed lijken.

welke bikini past bij mij diamant figuur
welke bikini past bij mij diamant figuur
welke bikini past bij mij diamant figuur

Een appelfiguur

Heb jij smalle heupen, vollere borsten, brede schouders en een minder zichtbare taille? Dan heb jij hoogstwaarschijnlijk een appelfiguur. Het is dan mooi om voor een badpak of bikini te gaan die het accent legt op je decolleté en slanke benen. Het is vooral belangrijk dat je borsten goed worden ondersteund. Een bikini of badpak met een halter is bijvoorbeeld erg fijn en heeft een mooie V-hals. Door te kiezen voor een mooi badpak met wat plooien rondom je middel, zorg je voor meer  uitgesproken taille. Ook kleuren zoals marineblauw, bordeaux rood en zwart zorgen voor een slanker effect.

welke bikini past bij mij appel figuur
welke bikini past bij mij appel figuur
welke bikini past bij mij appel figuur

Een recht figuur

Een recht figuur heeft vooral rechte lijnen, een smallere buste en onderlichaam en daarnaast erg fijn: Van nature een plattere buik. Doordat je minder verschil hebt in breedte tussen je schouders, taille en heupen wil je de nadruk leggen op de rondingen die je hebt. Dit kun je doen door het dragen van een bikini of badpak met een hartvormige halslijn. Pak ook lekker uit met de printjes, ruches, strikken en andere details. Je kunt alle kanten op. Door het dragen van een minder bedekkend badpak of een cheeky bikinibroekje, zullen je rondingen meer naar voren komen.

welke bikini past bij mij recht figuur
welke bikini past bij mij recht figuur
welke bikini past bij mij recht figuur

Een zandloperfiguur

Een slanke taille, brede heupen en een vollere buste is kenmerkend voor een zandloperfiguur. Bij dit lichaamstype wil je je prachtige taille laten zien. Draag bijvoorbeeld een bikinibroekje met een hoge taille of smalle zijkanten. Ook zal een badpak met hoge uitsneden je prachtig staan. Jouw figuur kan veel hebben, dus ontwijk felle kleuren en leuke prints ook zeker niet. Tot slot kunnen halter bikini’s en hartvormige halslijnen je extra steun bieden terwijl deze ook je figuur tot zijn recht laat komen.

welke bikini past bij mij zandloperfiguur
welke bikini past bij mij zandloperfiguur
welke bikini past bij mij zandloperfiguur

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer