Zomerjurkjes 2024: Dit zijn de trends

by Berden Fashion

Jaaa, we kunnen weer met de benen bloot! De eerste zonnestralen zijn een feit en de zomerkriebels zijn aanwezig. Wellicht heb jij de nodige voorbereidingen al getroffen en zijn jouw benen helemaal ready om gezien te worden. Het enige wat nog ontbreekt is de perfecte zomerjurk. Deze zomer zien we veel leuke trends voorbij komen en wij hebben er ontzettend veel zin in. Ben jij benieuwd naar de jurken trends van zomer 2024? Lees dan snel verder!

Asymmetrische jurken

Een trend die wij in zomer 2024 veel gaan zien zijn asymmetrische jurken. Er wordt steeds minder aandacht besteed aan symmetrie in de modewereld. Sterker nog, het roer wordt volledig omgegooit nu asymmetrische jurken trending worden. Denk aan een elegante one-shoulder jurk of een gave schuine rok. Asymmetrie geeft een unieke touch aan kledingstukken. Het is dus niet gek dat deze trend zich heeft uitgebreid van alleen tops naar rokken en jurken.

zomerjurkjes trends dames asymmetrische jurken
zomerjurkjes trends dames asymmetrische jurken

Doorschijnende jurken

Doorschijnende jurken zijn deze zomer een enorme hit. Eerder zagen wij al veel mesh tops voorbij komen en deze trend is nu ook bij jurken ontdekt. Op de rode loper worden al een hoop beroemdheden gespot met een transparante jurk. De jurken zijn sexy en stijlvol, wij zijn ontzettend fan. Maar wat trek je hier nou onderaan? Het is natuurlijk niet passend voor elke gelegenheid om er een cheeky string onderaan te trekken. Een comfortabele boxer met een basic tanktop is bijvoorbeeld een goed alternatief. Daarnaast zijn biker shorts, body’s en en slipdresses ook stijlvolle items voor onder een doorschijnende jurk.

Opvallende prints & kleuren

Vind jij het leuk om lekker op te vallen in de kleding die jij draagt? Dan is deze trend echt iets voor jou! Deze zomer geldt namelijk: More is more. Zo gaan wij veel opvallende kleuren zoals oranje, groen en paars dragen. Daarnaast maakt een eerdere trend haar comeback: De Tie-Dye trend. Deze gaan wij op een speciale manier terugzien. Denk aan Tie-Dye jurken gecombineerd met glinsterende kleurverlopen. Jij zal in jouw jurk extra shinen met een heerlijk zonnetje erop! Tot slot gaan wij ook veel prints uit de jaren 90 zien op onze jurken. Denk hierbij aan de Flower Power tijd en vintage ruiten. Fashion van vroeger komt deze zomer helemaal terug. 

zomerjurkjes trends dames opvallende prints en kleuren
zomerjurkjes trends dames opvallende prints en kleuren
zomerjurkjes trends dames opvallende prints en kleuren

Gedrapeerde jurken

Een trend die passend is voor alle gelegenheden is de gedrapeerde jurk. Zowel een subtiele als dramatische plooi zien wij deze zomer terugkomen. Draperieën waren eerder een trend en is dankzij de waterval hals weer helemaal terug teruggekomen. Zowel lange als korte gedrapeerde jurken zullen dit jaar veel gedragen worden. Wij raden aan om voor een mooie midi-jurk te gaan. Hiermee zul jij gegarandeerd stralen deze zomer! 

zomerjurkjes trends dames gedrapeerde jurken
zomerjurkjes trends dames gedrapeerde jurken
zomerjurkjes trends dames gedrapeerde jurken

Denim 

Dé modetrend van 2024 is denim. Zo zagen we eerder dat denim on denim ontzettend trendy is. In de zomer van 2024 trekken wij deze trend absoluut door. Een denim jurk mag daarom zeker niet ontbreken in jouw garderobe. Denim jurken zien wij al vaker voorbij komen, de kans bestaat dat deze trending jurk al in jouw kast te vinden is dus. Bij Berden hebben wij ook een aantal prachtige denim jurken. Een echte musthave! 

zomerjurkjes trends dames denim
zomerjurkjes trends dames denim
zomerjurkjes trends dames denim

Comfy 

Van comfortabel wordt iedere vrouw blij! Deze trend is daarom één van onze favorieten. Jurkjes van tetra stof zijn een enorme hit. De stof wordt ook gebruikt voor het maken van babydoekjes. Je kan je dus wel voorstellen hoe zacht deze stof is. Wij begrijpen de hype helemaal. Ze zitten heerlijk én ze kleden goed af. Enige nadeel is dat deze jurken soms doorschijnen. Nu benoemde wij eerder de doorschijnende jurken als trend. Hier moeten wij aan toevoegen dat dit niet zo charmant is wanneer de jurk niet bedoeld is om door te schijnen. Maar gelukkig zit je met paars of rood ondergoed altijd goed! Wij raden een hippe tetra jurk daarom 100% aan.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer