Zo kun je een zwart overhemd combineren

by Berden Fashion

De kleur zwart is tijdloos en stijlvol. Het dragen van een zwart overhemd is eigenlijk altijd een goed plan, het is namelijk het perfecte item voor veel gelegenheden. Vaak wordt het overhemd geassocieerd met een zelfverzekerde en intelligente uitstraling. Het combineren van een zwarte overhemd wordt wel ooit als lastig ervaren, maar dit hoeft het helemaal niet te zijn. Het fijne aan het overhemd is namelijk dat je het kledingstuk de hele dag door kan dragen. Of je nu naar je werk, vrienden of uit gaat. Hij is altijd geschikt. In deze blog zullen wij je vertellen hoe je een zwart overhemd het beste kan combineren en stijlen!

Wanneer draag je een zwart overhemd?

Kleuren weerspiegelen onze gemoedstoestand en emoties. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat meer dan 60% van de mannen zwarte kleding als intelligent vindt overkomen. De kleur straalt kracht en zelfvertrouwen uit. Je kunt er echter beter niet voor kiezen om altijd zwart te dragen. Een zwarte outfit wordt namelijk ook wel eens geassocieerd met sombere gebeurtenissen. Wat afwisseling tussen kleuren raden we dan ook zeker aan.  

Tijdens het uitgaan, het dineren bij een heerlijk restaurant of op speciale feestdagen zoals kerstmis is het combineren van een zwart overhemd vaak favoriet. De kleur kun je dragen tijdens alle seizoenen, gaat nooit uit de mode en kan met bijna alle kleuren gecombineerd worden.

Casual look

Wil jij graag een zwart overhemd dragen maar vind je het wel belangrijk dat je comfortabel bent? Kies een stof die lekker zit. Denk hierbij aan een overhemd van bijvoorbeeld gebreid katoen dat zich vormt naar je lichaam. Combineer een comfortabel zwart overhemd met donkere jeans of grijze jeans en een paar mooie sneakers of trendy Chelsea boots en jij bent klaar voor een comfortabele dag op je werk of gewoon lekker thuis.

zwart overhemd combineren spijkerbroek
zwart overhemd combineren
zwart overhemd combineren spijkerbroek

Business look

Wanneer je naar kantoor gaat is de veiligste manier om een zwart overhemd te dragen in combinatie met een prachtig zwart pak. Dit is klassiek en altijd goed. Je kunt er beter niet voor kiezen om het zwarte overhemd te combineren met felgekleurde jasjes en pantalons, dit gaat al snel vloeken. Is het bij jou op kantoor allemaal wat meer casual? Kies er dan voor om het jasje achterwege te laten. Combineer je overhemd met een stijlvolle pantalon en draag er eventueel een mooie stropdas bij. Ook kun je kiezen voor een mooie donkere spijkerbroek. Voor een meer casual chic look kun je hier ook een blazer bij dragen. 

Zorg ervoor dat je het zwarte overhemd altijd in je broek stopt. Om de kantoorlook compleet te maken combineer je hem met een paar nette schoenen. Stem ook je riem af op de kleur van je schoenen. Hierdoor zorg je ervoor dat het hele plaatje klopt.

zwart overhemd combineren zakelijk

Een zwart overhemd op vakantie

Ook het dragen van een zwart overhemd op vakantie is een ontzettend goed idee. Ga alleen niet voor een katoenen overhemd maar juist voor zwart linnen. Deze stof is heerlijk luchtig en perfect om op vakantie te dragen. Combineer het overhemd met een bermuda of een chino. Wat betreft de schoenen is het dragen van loafers een trendy match. Door deze look kun je het vertrouwde zwarte overhemd ook dragen tijdens de warmere temperaturen. Op vakantie of in de zomer kun je ook kiezen voor een zwart overhemd met korte mouwen. Ook dit is erg stijlvol.

zwart overhemd combineren korte mouwen casual
zwart overhemd combineren korte mouwen casual
zwart overhemd combineren korte mouwen casual

Een zwart overhemd tijdens een avondje uit

Voor een avondje uit kan het combineren van een zwart overhemd afhankelijk zijn van wat je gaat doen. Ga jij bijvoorbeeld naar een casual diner met je vrienden? Combineer het overhemd met een mooie chino. Heb je een chique gelegenheid op de planning staan? Kies voor een een compleet pak of zelfs voor een smoking. Probeer in te schatten hoe casual of chic de gelegenheid is en stem je outfit hierop af.

zwart overhemd combineren lange mouwen
zwart overhemd combineren lange mouwen
zwart overhemd combineren lange mouwen

Een zwart overhemd in het weekend

Ook in het weekend of in je vrije tijd kun je ervoor kiezen om een zwart overhemd te dragen. Draag hem met een spijkerbroek en een stoer paar sneakers of andere schoenen naar keuze. Is het wat kouder buiten? Draag een trui met een ronde- of V-hals over het overhemd. Zorg er wel voor dat je geen zwarte trui draagt, maar dat deze een andere kleur heeft. Ook is een linnen overhemd heerlijk om te dragen in het weekend.

Tips:

  • Kies de juiste stof. 
  • Combineer een zwart overhemd met een grijze of donkergrijze stropdas. 
  • Combineer een zwart overhemd niet met een donkerblauwe broek of blazer. 
  • Zorg dat je de juiste pasvorm kiest. Meet met een meetlint de omtrek van je nek, borst en taille. We adviseren om bij de omtrek van je borst of taille acht tot twaalf centimeter erbij op te tellen. Houd er daarbij rekening mee dat je mouwen ongeveer 1 tot 1.5 cm onder de mouw van je colbert uit moeten komen en dat hij goed aansluit bij je schouders. De schouderranden moeten ook daadwerkelijk op je schouders vallen en niet eroverheen of te veel richting je nek. Ook de lengte van het overhemd is belangrijk. Hij is goed wanneer hij ongeveer 5 cm onder de riemband uitkomt. Op deze manier heb je genoeg ruimte om je overhemd ook in je broek te stoppen

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer