Zo kun je een zwarte dames blazer combineren

by Berden Fashion

Geen kledingkast is compleet zonder een zwarte blazer. Het is hét basis item die absoluut niet mag ontbreken in jouw garderobe. De zwarte blazer gaat eindeloos mee en is elk jaar weer trendy. Het is een fijne basic die erg veelzijdig is waardoor je het makkelijk kunt combineren met een tal van items. De blazer is een formeel artikel, waardoor je outfit een zakelijk touch krijgt. Maar dit is niet de enige manier waarop je de blazer kunt combineren. Je kunt hem ook eenvoudig casual stijlen. Daardoor kun je de blazer op elk moment dragen. De blazer kan op heel veel verschillende manieren gecombineerd worden. Heb jij nog geen zwarte blazer? Na het lezen van deze blog kan een zwarte blazer zeker niet ontbreken in jouw kledingkast.

Wat is een blazer?

Een blazer is te herkennen aan het nette en speelse karakter. Het item wordt vaak vergeleken met een kostuumjasje. Het grote verschil is dat je de blazer apart kunt dragen, zonder bijpassende broek. Een blazer is meestal gemaakt van een fijne stof zoals katoen of linnen, die als voordeel hebben dat ze lekker koel zijn. Je kunt hem dus zowel in de zomer als in de winter perfect dragen. Hierdoor kan de zwarte blazer op verschillende manieren gecombineerd worden. Het hangt helemaal af van de gelegenheid. Met de juiste combinaties kun je de meest uiteenlopende outfits maken. Of je nu pas een nieuwe hebt aangeschaft of juist je favoriete blazer op een andere manier wil dragen, het is met een blazer allemaal mogelijk. Wij vertellen je hoe je het klassieke item op verschillende manieren kunt combineren.

Casual

Houd je van een nonchalante stijl? Ook dan kun je een blazer dragen. Voor een casual look is het belangrijk om de blazer te combineren met items die er sportief uitzien. Voor een casual look kun je de zwarte blazer combineren met een stoere jeans. Denk bijvoorbeeld aan een mom jeans of een jeans met gaten. Door de stoere spijkerbroek, ziet de blazer er meteen meer nonchalant uit. Onder de blazer draag je een hip T-shirt en een paar gave sneakers. Je kunt er ook voor kiezen om je outfit casual chic af te stylen. Door de blazer te combineren met een paar stylish hakken, krijgt je outfit meteen een chic tintje. Als je echt een statement wil maken, kan je je boyfriend blazer met deze look combineren.

zwarte blazer casual
zwarte blazer casual
zwarte blazer casual

Feestje

Staat er een feestje op de planning? Dan is de blazer een heel geschikt item om te dragen. Een jurkje met een blazer is een match made in heaven. Voor de frisse dagen is de blazer een ideale oplossing. Op deze manier kun je toch je favoriete jurkje dragen. Mocht het uiteindelijk te warm worden, kun je de blazer altijd nog achterwege laten. De jurk in combinatie met een blazer is classy maar ook erg girly! Om de outfit helemaal af te maken kun je gebruik maken van opvallende en felgekleurde accessoires. Met een paar hakken en mooie sieraden wordt je outfit in een handomdraai erg feestelijk!

Tip: Wanneer je een jurkje combineert met een zwarte blazer, kun je voor verschillende modellen gaan. Zo kan de getailleerde blazer leuk staan maar ook de boyfriend blazer is een mooie optie! Extra leuk: een oversized blazer kan ook gedragen worden als een little black dress! Het is speels, maar tegelijkertijd zie je er ook stijlvol uit. Om een zandloper figuur te creëren kun je in de taille een riem dragen. Dit kun je in de zomer dragen maar ook in de winter met een zwarte panty.

Zakelijk

De blazer wordt vaak gezien als een zakelijk item. Door het item klassiek te stijlen, is het perfect voor een dag op kantoor of voor een zakelijke afspraak. Combineer de blazer met een strakke rok of een nette pantalon. Ga je liever van top tot teen in kostuum? Ga voor een formele uitstraling en combineer je blazer met een bijpassende zwarte pantalon. Het is een bekende look die op dit moment helemaal hot is. Gebruik rustige accessoires om de outfit formeel te houden. Heb je een informele functie? Draag de blazer dan met opvallende accessoires. Ga bijvoorbeeld voor een paar statement pumps in een felle kleur of voeg een prachtige tas toe aan je outfit.

zwarte blazer zakelijk
zwarte blazer zakelijk
zwarte blazer zakelijk

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer