Zomerjassen voor heren 2024: trends

by Berden Fashion

We kunnen het ons voorstellen dat je niet meer kunt wachten om die grote winterjassen in je kast te laten liggen. De voorjaarscollecties komen gelukkig langzamerhand in de winkels te liggen. Een leuke zomerjas is onmisbaar in je kledingkast, het maakt je zomerse outfit namelijk helemaal af. Heb jij inspiratie nodig? Of ben je gewoon benieuwd naar de trends? Je leest het allemaal in deze blog!

De nette mantel

Mantels worden steeds vaker gedragen als zomerjassen. De desbetreffende jassen zijn niet gevoerd en van dunner materiaal gemaakt waardoor het perfect te dragen is in de zomer. 

Vooral bij een nette outfit is een mantel onmisbaar voor heren. Of je een mantel nou draagt naar een chic diner of het kantoor, het is een echte finishing touch. Wanneer je ervan overtuigd bent dat je er een wil aanschaffen, is het aan jou of je nou voor een opvallende print of effen kleur gaat. 

De spijkerjas

De spijkerjas! We kunnen eigenlijk wel stellen dat deze jas nooit echt weg is geweest. Het is absoluut een feit dat je met een denim jack altijd goed zit, het is namelijk stoer en tijdloos tegelijkertijd. Het combineren van een spijkerjasje op een jeans is erg populair. Het creëert namelijk die stoere ‘denim-on-denim look’. 

zomerjassen heren spijkerjas
zomerjassen heren spijkerjas
zomerjassen heren spijkerjas

Baseballjack

Back to the 80’s and 90’s! Cargo broeken en retro sneakers zien we al enige tijd volop in het straatbeeld. Bij deze stijl kan het stoere baseball jack niet ontbreken natuurlijk! Een baseballjack, ook wel bekend als het varsity-jack, wordt gekenmerkt door contrasterende mouwen, logo’s en teksten op de borst of rug. 

Je kunt het baseballjack heel goed combineren met een hoodie, cargo broek of jeans!

zomerjassen heren baseballjack
zomerjassen heren baseballjack
zomerjassen heren baseballjack

Utility jack

Naast het baseballjack heeft het utility jasje ook een oorsprong uit het verleden. De utility jas stond in de jaren ‘40 bekend als werkkleding. Het jasje is een absolute musthave geworden voor heren. Dit heeft te maken met de kwalitatieve stoffen en het tijdloze ontwerp. 

De utility jas is ideaal om te combineren met een chino of cargobroek. Met een cargobroek in combinatie met dit jasje creëer je de ultieme utility look.

Sportieve jassen 

De sportieve jassen zijn weer terug. Deze jassen behoren tot de street style trend. Opvallende kleuren op deze jasjes zijn momenteel erg in trek: mintgroen of toch lichtblauw, het is maar waar jij van houdt!

Een zomerjas moet natuurlijk aan verschillende eisen voldoen. Het moet comfortabel zitten, bescherming bieden tegen verschillende weersomstandigheden en natuurlijk ook passen bij jouw stijlvoorkeur. Een geschikte zomerjas vinden is vaak lastig, maar hopelijk heb jij na het lezen van deze blog jouw look met een zomerjas gevonden! 

zomerjassen heren sportieve jassen
zomerjassen heren sportieve jassen
zomerjassen heren sportieve jassen

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer