Zomerkleding heren 2024: outfit trends

by Berden Fashion

De zomer komt eraan en daar zijn we bij Berden maar al te blij mee. Het is bewezen dat lange zonnige dagen ons veel vrolijker maken. Sterker nog; het praten over de zomer kan je al een stuk vrolijker maken. Om optimaal in te spelen op het warmer wordende weer, benoemen we in deze blog de zomer outfit trends!

Na het lezen van deze blog is één ding zeker; je weet precies hoe je in de zomer stijlvol voor de dag kunt komen met geweldige outfits. 

Gestreepte T-shirts en polo’s

Gestreepte T-shirts en polo’s zijn nooit uit het straatbeeld verdwenen. Maar aankomende zomer zullen ze nog vaker gedragen worden. Gekleurde strepen, verticale en horizontale strepen. Hoe je de gestreepte T-shirts en polo’s ook gaat dragen; stijlvol ben je! 

De meeste gestreepte T-shirts en polo’s zijn vrij basic. Om deze reden is het leuk om gestreepte items af te wisselen met andere opvallende kleuren waardoor de streepjes extra classy naar voren komen. Daarnaast is het erg leuk om meerdere gestreepte T-shirts en polo’s in je kast te hebben liggen. Hierdoor kun je continu af blijven afwisselen en welke man wil dat nou niet? 

zomerkleding heren trend gestreept
zomerkleding heren trend gestreept
zomerkleding heren trend gestreept

Loose fit

Waar voorheen slim fit items erg in trek waren, is dit nu compleet veranderd. Denk hierbij aan T-shirts, overhemden en shorts. Deze kledingstukken hoeven namelijk niet meer zo strak te zitten. Zeker in de zomer blijft comfort erg belangrijk. Een groot voordeel aan loose fit kleding is dat je het minder snel warm krijgt dan wanneer je strakke kleding draagt. Loose fit items zijn perfect voor wanneer je naar een festival gaat.

zomerkleding heren trend loose fit
zomerkleding heren trend loose fit
zomerkleding heren trend loose fit

Kleuren

Vrolijke, opvallende kleuren zijn deze zomer onmisbaar. Wanneer je niet vies bent van opvallende kleuren, moet je je ook vooral niet tegen laten houden om ze te dragen.

De kleuren rood-oranje, geel en pastel zullen deze zomer veel aanwezig zijn. Het is deze zomer ook erg leuk om de kleuren te matchen door middel van een co-ord set. 

Het fijne aan de co-ord set is dat het gemakkelijk te combineren is. Je hoeft namelijk niet steeds te zoeken welke items nou bij elkaar passen. 

zomerkleding heren trend kleuren
zomerkleding heren trend kleuren
zomerkleding heren trend kleuren

Spijkerjassen

Het spijkerjasje. Een item dat al voor een hele lange periode bij de meest gewilde jassen behoort, en dit is ook deze zomer niet anders. Het denim jack heeft een casual, maar ook speelse uitstraling. Iconische blauwtinten zijn de meest voorkomende kleuren op het spijkerjasje. Een wit T-shirt onder een spijkerjasje is altijd goed, dit klinkt in principe vrij basic maar is tegelijkertijd toch erg stijlvol.

zomerkleding heren trend spijkerjas
zomerkleding heren trend spijkerjas
zomerkleding heren trend spijkerjas

Terug in de tijd

Met name bij mannen staan er elke zomer weer trends uit een ander tijdperk in de belangstelling. Deze zomer gaan we voornamelijk terug naar de jaren ‘90 en de Y2K- jaren. 

Y2K staat voor Year 2000 en is een modetrend die oorspronkelijk uit het begin van de jaren 2000 komt. Met deze stijlen moet je denken aan fluorescerende kleuren, gedrukte prints, gespen, ritsen en andere toonaangevende toevoegingen. Naast jeans met moderne wassingen waren jeans met een versleten look erg in. 

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer