Dames truien trends winter 2023/2024

by Berden Fashion

De winter brengt niet alleen koude temperaturen en gezellige avonden met vrienden en familie met zich mee, maar ook een goede gelegenheid om je in de nieuwste modetrends te verdiepen. Een onmisbaar item in je wintergarderobe is zonder enige twijfel de trui. Naast het bieden van warmte en comfort, kan een goed gekozen trui je outfit helemaal afmaken. Benieuwd naar wat er deze winter op het gebied van dames truien trending is? Lees dan verder om te ontdekken welke kleuren en stijlen je dit seizoen warm en modieus zullen houden.

Streepjesliefde

Streepjes zijn niet te missen. Het is altijd een geliefd patroon geweest in de modewereld en in onze ogen. De truien met streepjes zijn veelzijdig en passen vrijwel bij iedere outfit. Combineer het met je favoriete jeans, wide leg broek, legging of een leuke rok of knoop de trui om je schouders. Op welke manier je de gestreepte trui ook toevoegt aan je outfit, het item zorgt er altijd voor dat je outfit er nog chiquer uitziet. Een van de belangrijkste redenen waarom we de streepjes na een aantal jaar weer terug zien, is dat je niet enorm veel geld uit hoeft te geven om er chic uit te zien in de winter. Win-win!

josh v
Streepjes trui
Streepjes trui

Kabeltruien

De klassieker onder de truien: de kabeltrui! De kabeltrui is populair in rustige tinten. Denk aan zwart, wit, beige en bruin. Ze zijn niet meer uit het straatbeeld weg te denken en ze zijn elke winter weer een favoriet. Ook geen wonder, want deze trui is een echte musthave. Deze kledingitems zijn vaak basic waardoor je lekker los kunt gaan met accessoires. Style het af met een leuk jasje, een kleurrijke tas of met je meest opvallende ketting. Je kunt de kabeltruien niet alleen in de vorm van een trui dragen maar ook in de vorm van een chique kabeltrui-jurk. Knitwear is super comfortabel.

Ribgebreide trui

Wat ook weer een blijvertje is dit najaar, is de ribgebreide trui. Deze trui hebben we natuurlijk al veel gezien, maar het blijft leuk om te combineren. Door speelse lijnen te verwerken in een ribpatroon creëer je een leuk effect. De truien voor vrouwen worden gebreid met grotere pennen waardoor het breipatroon duidelijk te zien is. Ribgebreide truien zijn populair in oversized varianten, maar ze zijn ook verkrijgbaar in meer aansluitende modellen. De ribgebreide truien voor vrouwen geven een warm en knus gevoel. Combineer ze met een leren rok of broek en een paar laarzen om een stoer randje aan je outfit te geven.

Coltrui

Heerlijk warm en fijn om in weg te kruipen: de coltrui. Effen coltruien lijken deze winter de voorkeur te hebben. Qua lengtes mag werkelijk alles. Van een crop trui met col tot het lange model. Er is geen duidelijke overeenstemming over hoe we coltruien zouden moeten dragen. De trui mag je net zo goed in je broek als erover dragen. Je kunt een coltrui overigens makkelijk combineren. Je kunt het prima casual dragen met een jeans, rokje of een nette pantalon. Maar je kunt het ook heel verzorgd dragen voor op het werk. Speel zelf eens met de kleuren, ze zijn namelijk in heel veel kleuren beschikbaar.

coltrui
coltrui roze
coltrui

Kleuren

Aankomende winter zien we een comeback van de klassieke en rustige kleuren. Deze winter draait alles om kwaliteit, tijdloze modellen en draagbare, stijlvolle outfits. Je kunt je wel voorstellen dat bij zo’n modebeeld vooral rustige kleuren passen. Basic topkleuren zijn: zwart (enorme comeback), grijs, Chocoladebruin, beige en bosgroen. Natuurlijk zijn er ook kleuren die er uit moeten springen deze winter. Zo zien we op het kleurenpalet van komend seizoen een flinke energie boost: rood, roze, paars (fuchsia), duurzaam groen, geel en oranje. Zoals je ziet kun je met de modekleuren van winter 2023/2024 alle kanten op.

Goed om te weten, ton sur ton blijft een ding. Kies je lievelingskleur en draag het van top tot teen voor een geweldige modelook.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer