Wat voor jasje draag je op een lange jurk?

by Berden Fashion

Je hebt een prachtige lange jurk uitgekozen met bijpassende schoenen. Toch wil je je outfit nog iets specialer maken. Maar wat draag je over een long dress? Een jasje is de perfecte oplossing. Dan is de vraag: Welk jasje voor op je lange jurk? In deze blog gaan wij jou helpen om het perfecte jasje voor over je jurk te vinden.

Blazers

Je hebt veel verschillende soorten blazers. Leren blazers, chique blazers, oversized blazers en nog veel meer. Wil je een lange jurk met een blazer combineren, dan zijn hier veel mogelijkheden in. Draag je een simpele lange jurk, dan is het leuk om er een opvallende jasje op te doen. Dit kan al door de kleur. Denk aan een lange lichte jurk met een blauwe of bruine jas erop. Heb je al een jurk met een opvallende kleur of zelfs een jurk met een print, dan kun je kiezen voor een zwarte of witte blazer. Ook heb je ze met printjes. Draag je een beige lang jurk? Kun je die leuk stylen met een grijs gestreepte blazer.

blazer op lange jurk
blazer op lange jurk
blazer op lange jurk

Gilet

Ze zijn helemaal trendy: De gilets. Van spijker tot teddy gilets. Hier wat tips hoe je ze kan combineren met een lange jurk. Draag jij het liefst een jurk met een print? Maak je outfit dan af met een leren, mouwloos jasje. Je hebt dan namelijk een opvallende jurk met een simpel jasje. Wil je een simpele jurk combineren met een gilet? Dan zijn er ook veel opties. Denk aan een trui jurk in een lichte kleur, met een teddy gilet. Je ziet ook vaak een mouwloos jasje van spijker voorbij komen. Hierin zijn ook veel combinaties mogelijk. Zo kun je een chique jurk met een stoer spijkergilet combineren. Zo zijn er nog veel meer mogelijkheden met gilets.

gilet op lange jurk
gilet op lange jurk
gilet op lange jurk

Vest

Je hoeft natuurlijk niet perse een jasje aan te doen. Een vest kan ook heel netjes zijn. Het is ook nog eens erg warm en zit erg lekker. Dit is dus fantastisch voor de koudere dagen die eraan komen. Je hebt veel verschillende soorten vesten. Denk aan korte of lange, maar ook in het materiaal zit veel verschil. Je hebt namelijk vesten van katoen, vesten van wol, vesten van polyester en nog meer. Het is maar net wat jij leuker vindt. Een zwarte jurk met een gekleurd vest is al erg netjes, mooi en ook nog eens erg comfortabel. 

Blazer jas

Blazers hebben we al voorbij zien komen, maar voor de wat koudere dagen is een lange jas wat warmer dan een dunne blazer. Ook hierin heb je veel keuze. Ze worden ook wel mantels genoemd. Mantels zijn op dit moment namelijk helemaal trendy. Het zijn makkelijke jassen voor elke seizoen van het jaar.  Je hebt wat dikkere lange jassen voor in de winter maar je hebt ook genoeg dunne blazer jassen voor de warmere dagen. Combineer een beige jurk met een bruine blazer jas, maak je outfit af met stoere sneakers en je bent ready to go.

Spijkerjas

Altijd goed zijn de denim jasjes. Je kan ze het hele jaar door dragen en zijn passen op bijna elke outfit. Zo ook op lange jurken. Maar wil je dan een lang of een kort jasje op je jurk? Het kan allebei. Een jack is een stoer jasje. Je kunt een schattig jurkje met bloemetjes of stippen dragen met een stoer spijkerjasje. Match de outfit met leuke laarsjes eronder.

Teddy jas

Je hebt niet alleen teddy gilets die op dit moment erg in de mode zijn. Ook de teddy jassen worden veel gedragen op dit moment. Het is een erg comfortabele jas. Vooral met dit weer is die perfect. Je kunt hem super leuk combineren op een lange jurk. De warme jassen hebben meestal een beige/groene kleur. Trek een zwart (of net welke kleur je wilt) jurkje aan met daarover een teddy jas en maak de outfit af met stoere boots en je hebt helemaal klaar om te gaan.

Kleuren

Welke kleur jasje je draagt ligt natuurlijk heel erg aan de jurk die je aan hebt en wat je zelf leuk vindt. Wil jij erg opvallen? Dan zou je een kleurrijke jurk aan kunnen doen met een felgekleurd jasje. Wil jij het liever simpel houden, kun je kiezen voor de wat zachtere kleuren.

You may also like

Om je de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij je door naar ons cookiebeleid. Accepteren Lees meer